Un informe del RACC situa la carretera de la Rabassada amb risc mitjà d'accident


  • Comparteix:

La Rabassada, una via amb risc mitjà d'accident segons el RACC / Font: Bicicletant.blogspot.com

La Rabassada, una via amb risc mitjà d'accident segons el RACC / Font: Bicicletant.blogspot.com

La carretera de la Rabassada, compresa entre Sant Cugat i Barcelona, és una de les vies amb més de 5.000 vehicles diaris amb risc d'accident mitjà, segons l'estudi d'avaluació de carreteres EuroRAP, elaborat pel RACC. La xifra surt de l'índex de risc de les carreteres en el trienni 2008-2010 que conclou que el risc de patir un accident de trànsit greu o mortal a les carreteres catalanes ha baixat un 4,2% en els últims tres anys. Segons l'estudi, cap carretera del país de la xarxa bàsica o comarcal té risc molt elevat, mentre que l'11% de les vies tenen risc elevat o molt elevat.

El risc de patir un accident de trànsit greu o mortal a les carreteres catalanes ha baixat un 4,2% en l'últim trienni, segons l'estudi d'avaluació de carreteres EuroRAP, elaborat pel RACC. La xifra surt de l'índex de risc de les carreteres, que ha passat de 25,5 en el trienni 2008-2010 a 24,4 en el trienni 2009-2011. L'índex s'obté de la divisió entre la xifra d'accidents greus i mortals, i la mobilitat mitjana de vehicles per quilòmetre.

Una de les conclusions més importants de l'estudi és veure l'evolució del número de quilòmetres amb risc molt elevat i elevat. Mentre que entre el 2001 i 2003 suposava el 39% del total, ara només representen l'11%. En els 277 trams de més de 5.000 vehicles diaris i amb almenys un accident greu o mortal en els últims dos anys, destaquen quatre carreteres amb risc elevat: la BV-2041 entre Gavà i Begues, la C-14 entre el Coll de Nargó i Adrall, la BV-5001 entre La Roca del Vallès i Vilanova del Vallès i la BV-4608 entre Sant Hipòlit de Voltregà i Manlleu.

De la resta de vies, destaquen amb risc mitjà tres carreteres de la Selva, la GI-550 d'Arbúcies a Sant Hilari, la GI-555 de Sils a Massanes i la GI-512 de Maçanet a Tordera, a més de la Rabassada, entre Barcelona i Sant Cugat del Vallès, i la C-16 entre Bagà i Berga. Set dels trams repeteixen respecte l'anterior estudi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.