Sant Cugat planteja la dinamització dels espais urbans als participants al LLGA


Temes relacionats

Sant Cugat guardona el projecte Mindmixer als darrers premis Living Labs Global ( 4/mai/12)

Sant Cugat, de nou a l'organització dels Premis Living Labs Global ( 3/nov/11)

Worldsensing guanya el premi Living Labs Global 2011 (14/mai/11)


  • Comparteix:

Puigneró, a la dreta, durant la pesentació del repte santcugatenc / Font: Localpress

Puigneró, a la dreta, durant la pesentació del repte santcugatenc / Font: Localpress

Dinamitzar els espais urbans per crear noves oportunitats socials, econòmiques i lúdiques és el repte que planteja Sant Cugat a les empreses participants als Living Lab Globals Awards 2012 (LLGA). Es tracta d'una competició on 21 ciutats d'arreu del món proposen reptes a companyies de l'àmbit tecnològic per donar resposta a necessitats socials i econòmiques d'aquests municipis. Sant Cugat és una de les quatre poblacions catalanes participants que assumeixen el compromís de posar en marxa una prova pilot del projecte que hagin triat com a guanyador.

La nostra ciutat juntament amb Barcelona, Terrassa i l'Hospitalet han presentat les seves propostes de cara aquest concurs que vol implicar empreses i administració en la cerca de solucions tecnològiques per als desafiaments socials i urbans del municipis participants.

Enguany, els reptes plantejats van més enllà d'aplicacions tecnològiques per reduir costos dels serveis que ofereixen les administracions. Aquesta edició busca propostes que tinguin incidència en l'àmbit social. Aquest és el cas de la nostra ciutat que, segons el tinent d'alcalde de Tecnologia, Jordi Puigneró, vol començar a treballar per ampliar el concepte d'Smart City i avançar cap l'Smart Community. Aquest paràmetre fa que la tecnologia serveixi per crear noves oportunitats de relació i de socialització entre els ciutadans que possibilitin nous serveis i de retruc noves oportunitats de negoci.

Jordi Puigneró

Volem que hi hagi moltes propostes que plantegin projectes en l'àmbit de l'Smart Community. És a dir, propostes que incideixin en l'àmbit social.


El director general de Living Labs Global, Sascha Haselmayer, considera que la vessant social de l'aplicació tecnològica suposa un canvi fonamental. Haselmayer recorda que fins fa poc les administracions veien la tecnologia com un canal de comunicació amb els ciutadans i en l'actualitat està donant lloc a que els ciutadans siguin part activa en la creació de serveis i valor afegit.

Sascha Haselmayer

És una transformació fonamental. Fa cinc anys les administracions volien tecnologia per parlar amb els ciutadans. Ara, els ciutadans es converteixen en part activa en la generació de valor.


Les empreses que vulguin participar a la competició tenen fins a finals de gener del 2013 per presentar els seus projectes al web Llga.org. Després, un jurat format per representants de les diferents ciutats implicades decidiran quins són els guanyadors que es faran públics el maig de l'any vinent a San Francisco, als Estats Units.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Amb els problemes que hi ha a la nostra ciutat com es permet que algú que cobra dels nostres impostos se segueixi promocionant i no atengui als problemes que concerneixen a la seva àrea. Ja n'hi ha prou senyora alcaldessa, no ho permeti

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 20/des/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.