La jutgessa de pau defensa aquest òrgan com a garantia de la justícia més propera


  • Comparteix:

Anna Maria Osa als estudis de Cugat.cat

Anna Maria Osa als estudis de Cugat.cat

La nova jutgessa de Pau, Anna Maria Osa, ha afirmat que 'no voldria ser la darrera persona que encapçala aquesta institució' arran de l'esborrany de la reforma del Registre Civil que preveu la transferència d'algunes de les funcions del jutjat de pau als jutjats de primera instància. Osa ha defensat les tramitacions ràpides i la gestió propera que fan els jutjats de pau davant el col·lapse que pateixen els jutjats de Rubí, que donen servei a la ciutat.

La nova jutgessa de Pau, Anna Maria Osa, ha subratllat que aquest òrgan judicial té el mateix volum de feina a la ciutat que un jutjat de primera instància i que ofereix més proximitat al ciutadà i una major rapidesa en els tràmits.

En aquest sentit, Osa ha manifestat al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat (91.5FM) que 'no voldria ser la darrera jutgessa de pau' de Sant Cugat després que l'esborrany de la reforma de la Llei del Registre Civil traspassi algunes funcions als jutjats de primera instància.

Anna Maria Osa

Desitjaria no ser l'última jutgessa de Pau de la ciutat. Hi ha uns canvis que crec que són per una poca valoració del que és un Jutjat de Pau, que és la primera escala de la justícia.


Preguntada per la reclamació d'uns jutjats de primera instància a Sant Cugat, Osa ha posat en valor l'eficaç gestió que fa el jutjat de pau a la ciutat enfront el col·lapse que pateixen els jutjats de referència a la ciutat, ubicats a Rubí.

D'altra banda, Osa ha comentat que la revisió de la normativa del Registre Civil ha paralitzat el traspàs d'algunes competències al consistori, previst per al 2014.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.