El domini .CAT arriba als 61.000 registres


Temes relacionats

El govern reconeix l'aposta pel català de l'Ateneu, Ubisoft i Fundació PuntCAT (28/ago/12)

Ja es pot registrar un domini .cat per set euros l'any (12/jul/12)

Inici de les inscripcions del segon concurs de Webs al punt.CAT (28/oct/11)

Jordi Iparraguirre: 'El principal escull del català a Internet és la seva manca d'ús en el dia a dia' (31/jul/11)


  • Comparteix:

Logotip de la fundació / Font: @puntcat

Logotip de la fundació / Font: @puntcat

El domini.cat ha crescut amb 9.000 noves adreces webs i es converteix en el segon que més creix a àmbit mundial durant el 2012, segons un estudi de la revista francesa '01Entrepises'. Això suposa un creixement del 15% d'aquest domini impulsat per la Fundació puntCAT, ubicada a Sant Cugat, que ja compta amb 61.000 webs actives.

La publicació especialitzada en qüestions d'internet '01Entrepises' situa el domini .cat amb els seus 61.000 registres en el 72è lloc en nombre de webs dels 316 que existeixen en l'actualitat. L'estudi d'aquesta empresa situa el creixement del .cat durant el 2012 com el segon que més ha crescut després del registre .me, pertanyent Montenegro. El creixement d'aquest domini s'explica pel joc de paraules que propicia en registres de llengua anglesa.

El director de la Fundació puntCAT, Jordi Iparraguirre, considera que aquest creixement respon a les promocions engegades des de l'entitat i també al moment polític que viu el país.

Jordi Iparraguire

Des de puntCat fem diverses promocions i el moment que està vivint el país exliquen aquest creixement.


Iparraguirre també ha explicat que des de la fundació s'està treballant en la posada en marxa de nous dominis catalans. Es tracta del .bcn, .barcelona i .catalonia que ja s'ha fet la sol·licitud a l'organisme que gestiona els diferents registres a àmbit mundial.

.bcn i .catalonia seran dominis tancats ja que han estat peticions de l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, respectivament, i només es podran utilitzar des d'aquestes institucions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.