Cugat.cat resumeix l'any informatiu a Sant Cugat


  • Comparteix:

Moment de la vaga del 14-N a Sant Cugat

Moment de la vaga del 14-N a Sant Cugat

La crisi econòmica, les dues vagues generals i les eleccions catalanes són alguns dels temes que destaquen a l'any informatiu de Cugat.cat. 12 mesos d'informació local que Cugat.cat resumeix posant també de relleu l'obertura del tercer CAP, la tripleta dels Castellers i la inauguració de la sala de concerts.



La crisi econòmica ha condicionat tot el 2012 a la ciutat. Els efectes de la recessió s'han fet visibles amb les dades de l'atur: a Sant Cugat hi ha 4.361 persones sense feina, un 4'1% més que l'any passat. Això ha comportat altres conseqüències al municipi com el reforç que ha fet Càritas en assistència social i el naixement de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

La crisi també ha comportat dificultats en l'elaboració dels comptes municipals. El pressupost ordinari disponible per al 2013 es reduirà fins als 88'1 milions d'euros amb una partida de 20 milions en inversions. La situació econòmica ha tingut altres conseqüències com les dues vagues generals, l'última en plena campanya electoral dels comicis al Parlament.

Uns comicis que a la ciutat va guanyar CiU, seguida per ERC, el PP, ICV-EUiA, C's, el PSC i la CUP amb una alta participació, de gairebé el 80%, al nostre municipi. La cita electoral era una resposta, entre altres motius, a la massiva manifestació de l'Onze de Setembre, que va comptar amb la col·laboració de Sant Cugat per la Independència (SxI). Un dels seus impulsors, Jaume Terribas, ha destacat que la unitat que ha aixecat la marxa ha estat la clau del seu èxit i traça les seves possibilitats de futur.

Jaume Terribas

L'acte d'avui per ser un estat d'Europa ha estat clau i ha aconseguit el seu objectiu.


Al març, va obrir el tercer CAP de la ciutat, el CAP Turó de Can Mates. Amb una capacitat per atendre 30.000 persones, ha començat donant servei als 10.000 veïns dels barris de Can Mates i Volpelleres. Dins la crònica social, Sant Cugat ha rebut el diploma acreditatiu de 'Ciutat amiga de la infància' que atorga Unicef Espanya.

Un any més van tornar els Premis Ciutat de Sant Cugat per reconèixer ciutadans i entitats de la ciutat per mèrits acumulats l'any anterior. Aquest 2012 el premi extraordinari va anar a parar a la filòsofa local Victòria Camps per la seva contribució a la filosofia ètica durant una carrera de prop de 40 anys.

Victòria Camps

Rebo un premi que em vincula a una ciutat on he viscut molts anys i amb un entorn bo per fer la meva carrera.


Els Castellers han aconseguit, al Concurs de Tarragona, la seva primera tripleta de 8 en la millor actuació de la història dels camises verdes. La pàgina cultural també porta l'estrena de la Sala Hoboken, la sala de concerts de Can Solà gestionada per una empresa privada. El responsable de programació d'Hoboken, José Miguel Garanto, ha explicat que obren les portes a tots els grups de la ciutat de tots els estils.

José Miguel Garanto

Si són grups 'indie' segurament entraran abans, però també tindrem una mica de tot a la sala.


Tot i la crisi, Sant Cugat, Valldoreix, els districtes i les associacions han continuat les celebracions habituals a la ciutat. Hi ha hagut reducció de pressupostos i de subvencions, però, tot i això, s'han mantingut les festes majors i altres celebracions com la Festa de Tardor i el Carnaval.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.