Les reserves fan preveure una venda de tortells igual a altres anys

El tortell de Reis, una dolça tradició / Font: Klearchos Kapoutsis

Societat

Publicat el 4/gen/13 per J Cañamares / M Vilalta

Les pastisseries santcugatenques tenen un volum de reserves igual que l'any anterior pel que fa al dolç típic del dia de Reis, el tortell. Els establiments preguntats per Cugat.cat han afirmat que el volum general de vendes ha disminuït lleugerament durant tot l'any, però no ho fa en dies festius com aquest. D'altra banda, la mida del tortell de reis demanat ha minvat respecte altres anys.

Les pastisseries i forns de pa de la ciutat es preparen per al dia de Reis, dia de venda del dolç tradicional que marca el final de les festes nadalenques: el tortell de reis. Cugat.cat ha enquestat diversos establiments que han afirmat que esperen continuar el mateix nivell de vendes que altres anys, ja que les reserves es mantenen.

L'encarregada de la Pastisseria Sàbat, Anna Maria Tomàs; el propietari de la Pastisseria Roura, Josep Maria Roura, i el responsable de l'establiment Crustó, Mario Ramon; han explicat a Cugat.cat que es manté la tendència de reserves d'altres anys i que mantenen l'esperança que s'animin les vendes.

Sàbat / Roura / Crustó

La gent va encarregant tortells aquests dies, suposo que vindran entre divendres i dissabte. / La mida és una mica més petita però no és nota massa. / Per ara tenim molts encàrrecs.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per gustos, els més demanats pels santcugatencs són els tortells tradicionals de massapà i nata, malgrat que també es reserven de crema i xocolata.