Els Amics de la Unesco arrenquen l'any amb ponències sobre comunicació


Temes relacionats

Patricia Gabancho: 'Hem de prendre decisions importants que faran història' (14/nov/12)

Rafael Recolons: 'Els Amics de la Unesco volem parlar del futur del país' ( 6/nov/12)

Els amics de la UNESCO plantegen el Canvi Climàtic a la conferència d'avui (17/oct/12)

La segona conferència del cicle 'El medi ambient' tractarà les polítiques ambientals ( 2/oct/12)


  • Comparteix:

Mònica Terribas és una de les ponents del cicle / Font: ACN

Mònica Terribas és una de les ponents del cicle / Font: ACN

La comunicació és l'eix central del nou cicle de conferències que organitza l'associació Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat. Segons l'entitat, la darrera campanya electoral va estar marcada per difamacions per part de determinats mitjans, un fet que serveix d'excusa per abordar els principals reptes que té la comunicació en un món cada vegada més globalitzat. El cicle comença aquest dimecres i totes les xerrades tindran lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) a les set de la tarda.

A través de quatre ponents que exposaran diverses perspectives de les maneres de comunicar i transmetre la informació, els assistents podran reflexionar sobre la diferència entre una notícia, una interpretació i una opinió. A més, el cicle també vol posar de manifest la diferència que hi ha entre comunicar interpretant la realitat i fer-ho distorsionant intencionadament els fets. El president dels Amics de la Unesco, Rafael Recolons, explica que la idea de dedicar el primer cicle del 2013 a la comunicació va sorgir a partir de la campanya electoral de les darreres eleccions al Parlament.

Rafael Recolons

Durant l'última campanya es va donar un cas molt dolent de difamació que va alterar el resultat de les eleccions.


El director general de la productora Parallel 40, Joan González, serà l'encarregat d'inaugurar el cicle amb la conferència 'Documentals: el cinema de la realitat'. La xerrada tindrà lloc aquest dimecres a les set de la tarda. El torn de la difamació i la premsa arriba el dimecres de la setmana següent de la mà del santcugatenc Víctor Alexandre.

El director de l'Institut Ramon Llull, Vicenç Villatoro, abordarà el penúltim dimecres de mes la relació entre la comunicació i la política i quines dinàmiques s'estableixen entre aquests dos àmbits professionals. El punt final el posarà l'exdirectora de TV3 Mònica Terribas. Tot i que encara no està confirmat quin tema tractarà la periodista, Recolons ha confessat que li agradaria que parlés sobre la seva experiència suportant les pressions que suposa està al capdavant de la televisió pública catalana.

Durant el 2013, els Amics de la Unesco tenen previst organitzar altres cicles temàtics en què abordaran, entre d'altres qüestions, la biomedicina i la història de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.