Dos santcugatencs, guanyadors del concurs de cartes als Reis de 'La Vanguardia'


  • Comparteix:

Les dues cartes han estat seleccionades entre les 400 rebudes.

Les dues cartes han estat seleccionades entre les 400 rebudes.

Eduard Ballbé i Xènia Monells, alumnes de les escoles La Farga i Ferran i Clua, ha estat guanyador i finalista, respectivament, del Tercer Concurs de Cartes als Reis del diari La Vanguardia. Les cartes de Ballbé i Monells, de 13 i 10 anys, han estat seleccionades entre 400 missives de nens de tot Catalunya.

'Vull demanar-vos un rellotge capaç d'aturar el temps quan comença la guerra'. D'aquesta manera comença la carta que va escriure Eduard Ballbé a Ses Majestats els Reis d'Orient dins el marc del concurs que va convocar el rotatiu La Vanguardia.

El nen, de 13 anys, cursa segon d'ESO a la Farga i ha quedat en el primer lloc de la categoria d'onze a catoze d'anys del certàmen. La petició de la seva carta era la d'un rellotge que ajudi a recordar el millor de cadascú. Ballbé ha explicat que, a l'hora de redactar la missiva, es va desmarcar de les demandes habituals:

Eduard Ballbé

Vaig buscar un tema que fos diferent a la resta dels meus companys


La participació d'Eduard Ballbé en el concurs s'inscriu dins les activitats de 'L'Any de la Literatura' de l'escola La Farga, que tenen l'objectiu de fomentar la redacció i la lectura entre els alumnes. Ballbé ha guanyat un viatge a EuroDisney per a 4 persones, que compartirà amb els seus companys de classe.

El concurs de La Vanguardia també ha tingut un reconeixement per a la santcugatenca Xènia Monells, alumna de cinquè de primària de l'escola Ferran i Clua de Valldoreix. La nena, de 10 anys, ha quedat finalista en l'apartat de 7 a 10 anys amb una carta molt emotiva:

Xènia Monells

He fet la carta pensant en la meva família


Xènia Monells ha guanyat una entrada gratuïta al Parc Zoològic de Barcelona, a l'igual que la resta de finalistes que han vist publicada la seva carta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.