L'esporga d'arbres de la rambla de Ribatallada limita el trànsit de vehicles


  • Comparteix:

Els plataners de la rambla de Ribatallada patiran una important esporga / Font: Google Maps

Els plataners de la rambla de Ribatallada patiran una important esporga / Font: Google Maps

La rambla de Ribatallada quedarà parcialment tallada al trànsit aquesta setmana per l'esporga dels plataners que es farà en aquesta via. Des d'aquest dimarts i durant una setmana, de dos quarts de deu del matí fins a les quatre de la tarda, es prohibirà la circulació de vehicles i es limitarà la presència de vianants per dur a terme una important reducció de la capçada dels arbres. Aquesta esporga té lloc per disminuir les al·lèrgies de la ciutadania però mantenint la salut de l'arbrat.

Durant aquests dies estarà prohibit aparcar-hi vehicles però es podrà circular amb normalitat fora de les hores d'esporga, que seran entre dos quarts de deu del matí i les quatre de la tarda. Tot i això, les línies d'autobús urbà que circulen per aquesta via hi podran transitar amb una velocitat limitada i els seus horaris no es veuran afectats.

El regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, ha destacat que s'ha buscat un equilibri entre garantir la salut dels ciutadans per disminuir les al·lèrgies a la població i mantenir la salut dels arbres.

Joan Puigdomènech

Fer un equilibri entre la salut de les persones i també assegurar la salut dels arbres. Segons amb quin tipus d'esporga massa radical només aconseguim una mort dels arbres.


L'esporga dels arbres de la rambla de Ribatallada forma part d'un projecte que afectarà tots els arbres de la ciutat en els propers tres anys i que ja s'ha executat en l'arbrat de les zones del Parc Central, Mas Gener i Mira-sol.

D'altra banda, el regidor de Mobilitat, Jordi Puigneró, ha informat que s'ha adequat l'horari de l'esporga per facilitar l'entrada i sortida dels alumnes de l'escola Santa Isabel, situada al tram afectat, a més que es garanteix el pas de les línies d'autobús urbans durant el seu horari habitual.

Jordi Puigneró

Habilitarem un carril bus pel qual podran circular els autobusos durant l'horari d'esporga. Garantim als usuaris d'autobús els horaris que teníem fins ara.


L'itinerari alternatiu recomanat passa per continuar pel carrer d'Àngel Guimerà i circular pels carrers de Bergara i Pahissa. A la zona també hi ha l'aparcament de Can Quitèria al qual es podrà accedir pels carrers de Pahissa, Verdi i Sant Jordi. Aprofitant la maquinària a la zona, aquest dilluns també s'esporgaran els arbres de la plaça de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.