Les universitats públiques catalanes reclamen la fi de les retallades als centres


Temes relacionats

La UAB permetrà pagar la matrícula en tres terminis per atenuar l'augment de taxes (10/ago/12)

Ferran Sancho: 'Els alumnes es troben amb el problema que ningú no els escolta' ( 1/ago/12)

Ferran Sancho és el nou rector de la UAB (31/mai/12)


  • Comparteix:

La UAB és una de les universitats en situació límit

La UAB és una de les universitats en situació límit

L'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP), de la qual forma part la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), reclama que els pressupostos de la Generalitat no incloguin noves retallades en el sector perquè produirien 'un dany irreparable' en el sistema d'educació superior de Catalunya. En un manifest dirigit al govern i al Parlament, els rectors i presidents dels consells socials apunten que els centres estan en una situació límit i que més ajustos comprometrien la qualitat educativa i el capital humà. Aquest crit d'alerta és la primera comunicació de l'ACUP després que el rector de la UAB, el santcugatenc Ferran Sancho, hagi estat elegit president de l'organisme aquest dimarts.

Els responsables de les universitats han lamentat que la universitat pública està experimentant 'més pressió' que la mitjana dels serveis públics i han assegurat que un bon sistema universitari és el millor camí perquè la societat catalana pugui sortir de l'espiral crítica en què es troba. Per aquest motiu, defensen un model que aposti per la formació i la investigació.

El text recorda les virtuts de les universitats catalanes pel que fa a la seva competitivitat i la productivitat amb relació al bon nivell acadèmic dels seus titulats, als resultats en investigació que es tradueixen en publicacions científiques i a les patents que s'hi originen. Tot això, destaca el manifest, amb la meitat dels recursos que la mitjana de l'Europa dels 15 i amb un quart menys dels recursos que els de la mitjana estatal, totes dues xifres en relació amb el PIB per habitant.

Davant aquesta situació, demanen recuperar l'escenari de finançament previst per 2010 que preveia arribar al 0,5 % del PIB de Catalunya, i que actualment es manté a un 0,38%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.