L'ETSAV defensarà el seu model davant la reorganització a la UPC


Temes relacionats

L'ETSAV aconsegueix la vuitena posició al Solar Decathlon Europe (30/set/12)

L'ETSAV presenta un nou habitatge sostenible per guanyar el concurs internacional Solar Decathlon (17/mai/12)

L'ETSAV acollirà el primer laboratori universitari de l'Estat de construcció sostenible (24/feb/10)

L'ETSAV, reconeguda en els premis Medi Ambient de la Generalitat ( 5/jun/09)


  • Comparteix:

Exterior del campus santcugatenc / Font: ETSAV

Exterior del campus santcugatenc / Font: ETSAV

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) crearà una sola escola d'arquitectura que suposarà la integració dels dos centres que actualment té dedicats a aquesta disciplina, un d'ells a Sant Cugat i que compta amb més d'un miler d'estudiants. Aquest canvi s'inscriu en una refundació d'aquesta institució per racionalitzar el funcionament i implantar mesures que permetin eixugar el seu dèficit, que ascendeix a 100 milions d'euros. El director de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), Víctor Seguí, defensa l'autonomia i especificitat del campus santcugatenc davant una integració que encara no s'ha concretat com es durà a terme.

La UPC treballa en una nova estructura organitzativa i en una nova oferta d'estudis que pretén convertir la institució en 'una organització més competitiva i sostenible en els propers anys'. Dins d'aquest objectiu es contemplen diverses mesures i una d'elles és una reordenació de centres en una universitat que compta amb multitud de facultats repartides en diferents ciutats catalanes. Aquesta remodelació contempla la fusió en una sola escola de l'ETSAV i de l'escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona (ETSAB) tot i que es mantindrien les dues seus amb una oferta conjunta de graus i màsters però diferenciada a cada seu.

Aquesta possibilitat desperta temors en el campus santcugatenc, ja que veu perillar la seva especificitat i la seva autonomia. El seu rector, Víctor Seguí, defensa a Cugat.cat la funció social, l'arrelament al territori i la seva trajectòria com uns valors que han d'evitar posar en dubte el seu futur com a centre autònom.

Víctor Seguí

L'escola del Vallès té prou valor afegit en la seva posició metropolitana perquè no sigui discutida com a escola.


En el rerefons d'aquests canvis, hi ha la viabilitat de la UPC, una institució que arrossega un dèficit de 100 milions d'euros i que té en marxa un pla de viabilitat econòmica que busca capgirar aquesta situació. En aquest sentit, Seguí lamenta no conèixer les dades econòmiques del centre santcugatenc tot i que reitera la seva viabilitat econòmica i social. El rector, però, reclama conèixer aquestes dades com les de la resta de campus de la politècnica per saber quines són les deficitàries i reclamar mesures específiques per a cada situació.

Víctor Seguí

Si realment es demostra que l'ETSAV és cara i té un important dispendi canviaré d'opinió. Però si el dispendi es dóna en una altra banda també ho vull saber.


Per ara, sobre la taula només hi ha un document que estableix les línies vuit línies generals d'aquesta reestructuració. Ara, es crearan diversos grups de treball que avançaran en la concreció de les mesures a adoptar que han d'estar enllestides abans de l'estiu. Un cop el projecte estigui definit, se sotmetrà a votació dels òrgans de govern de la universitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.