Sant Cugat per la Independència il·lumina avui una estelada gegant

Una estelada com aquesta encesa a Vic anteriorment es reproduirà a la nostra ciutat / Font: ACN

Societat

Publicat el 2/feb/13 per Marc Sala

Una estelada gegant formada per 4.000 espelmes s'encendrà aquest dissabte a la plaça d'Octavià en un acte organitzat per Sant Cugat per la Independència. La cita comptarà amb actuacions i parlaments a càrrec de membres de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de l'alcaldessa, Mercè Conesa. Les flames s'encendran a partir de les set de la tarda.

El president de l'entitat, Joan Contijoch, ha explicat que la flama té un important simbolisme per la cultura catalana i que en aquest cas se suma a l'estelada.

Joan Contijoch

La flama il·lumina el camí de la llibertat. Sempre ha tingut una important càrrega simbòlica al nostre país. L'estelada és el màxim símbol de la llibertat del país.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A les cinc de la tarda, començarà la col·locació de les espelmes que s'encendran dues hores després. A les sis de la tarda està previst l'espectacle d'animació 'De tots colors' a càrrec del grup El pot petit. Una vegada acabat, es començaran a encendre les espelmes, un procés que es calcula que serà d'uns 30 minuts, hi haurà l'actuació de timbalers, grallers i castellers. Un cop totes les espelmes cremin, s'apagaran els llums de la plaça i una coral interpretarà el 'Cant de la Senyera' i 'Els Segadors'. Seguidament, tindran lloc els parlaments a càrrec de membres de l'ANC i l'alcaldessa, Mercè Conesa. A dos quarts de nou del vespre, s'apagaran les espelmes i tothom podrà recuperar-ne la seva.