La ciutat engega una campanya per reduir la població de senglars


  • Comparteix:

La campanya de control de porcs senglars comença aquest dilluns

La campanya de control de porcs senglars comença aquest dilluns

L'Ajuntament engega aquest dilluns una campanya de control i reducció de la població de porcs senglars a la serra de Collserola. Davant la proliferació d'aquests animals al parc natural i l'aparició d'alguns porcs senglars a la zona urbana de Sant Cugat, s'establiran 15 punts d'aguait i captura durant aquest mes i el febrer per disminuir la població. Les incursions dels porcs senglars al municipi poden ocasionar danys al mobiliari urbà i problemes de trànsit.

La campanya pretén frenar l'increment de porcs senglars a la serra de Collserola i les incursions d'aquests animals a la zona urbana de Sant Cugat, que accedeixen al municipi atrets per la facilitat de trobar menjar a la zona. L'Ajuntament, en coordinació amb el Consorci del Parc de Collserola i el departament de Medi Natural de la Generalitat, ubicarà 15 punts d'aguait i captura als espais de transició entre la zona urbana i el bosc.

Segons el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, Mira-sol i Valldoreix són les zones on l'aparició de porcs senglars és més habitual i alguns veïns han presentat queixes al respecte.

Joan Puigdomènech

Hem rebut queixes que a algunes zones apareixen porcs senglars en petits grups. Hi ha una falta de depredadors d'aquests animals dins el seu hàbitat.


La població de porcs senglars al parc de Collserola és d'uns 890 exemplars. Segons els tècnics de l'espai, caldria reduir el nombre d'exemplars en 400 en un any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.