Els Tres Tombs reviuen l'aire rural del passat de Sant Cugat


  • Comparteix:

Enguany, la banderera ha estat la la membre de l'Hípica Sant Cugat Laura Durbà

Enguany, la banderera ha estat la la membre de l'Hípica Sant Cugat Laura Durbà

La cavalcada dels Tres Tombs ha renovat un any més el vincle dels santcugatencs amb la història rural de la ciutat. A aquest record s'ha sumat aquest diumenge la tradicional vessant religiosa de la festivitat de Sant Antoni Abat, amb la benedicció dels animals en honor del seu patró. Una tradició que ha tornat a treure milers de persones als carrers del centre de la ciutat. Per ells també han lluït grans carros, carruatges i cavalls que han enlluernat amb els seus moviments els visitants.



La rua dels Tres Tombs ha transportat un any més Sant Cugat a l'ambient rural que el va veure néixer. Uns lligams amb un passat agrícola que, segons afirma la secretària de la comissió de festes de Sant Antoni Abat, Rosa Díaz, no s'han de perdre mai.

Rosa Díaz

Venim d'un passat rural, això no ho hem d'oblidar mai.


La importància d'aquesta festivitat a la ciutat torna a fer-se visible en una gran participació tant a la rua com a la benedicció dels animals a l'entorn del Monestir. Els participants han coincidit a refermar el seu lligam amb la tradició.

Participants

He tret els meus gossos a beneir sobretot per tradició. / Venim cada any, i portem a Sant Cugat 48 anys. / Cada any el portem el nostre gat.


En el cas dels santcugatencs més joves, la festa de Sant Antoni suposa, segons l'alcaldessa, Mercè Conesa, un contacte amb pagesos i animals de càrrega que els permet imaginar el passat de la seva ciutat.

Mercè Conesa

És la manera que els infants puguin veure els animals que treballaven al camp, era habitual veure'ls al poble. Avui tenim les hípiques, que conserven aquesta proximitat amb els cavalls.


La plaça de Barcelona ha centralitzat de nou el final de festa, on els carruatges i cavalls participants a la rua han rebut un record de la jornada. Enguany, la membre de l'Hípica Sant Cugat Laura Durbà ha estat la banderera. Aquest any, però, l'organització ha cancel·lat el ball a La Unió per motius econòmics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.