L'HGC inaugura el primer servei català de neuroradiologia


  • Comparteix:

Lluís Recoder, Romay Beccaria i Jean Jacques Merland durant l'acte d'inauguració.

Lluís Recoder, Romay Beccaria i Jean Jacques Merland durant l'acte d'inauguració.

L'Hospital General de Catalunya ha inaugurat oficialment el seu servei de Neuroradiologia. Aquest servei, que funciona des de fa sis mesos, suposa un important avanç en el tractament de malalties neurològiques i és únic a Catalunya i el segon de tot l'Estat Espanyol. L'acte ha servit també per fer un homenatge al professor Jean Jacques Merland, un dels referents mundials d'aquesta especialitat.

El servei de neuroradiologia, que porta en funcionament des del juliol passat, permet l'obtenció d'imatges tridimensionals que facilitien les intervencions i permeten atendre un número més gran de pacients.

Actualment, l'Hospital General ja és el primer centre català en nombre d'intervencions d'aquesta especialitat, amb un total de 560 persones tractades durant l'any passat. Amb aquest nou servei, únic a Catalunya, l'hospital s'ha convertit en un centre de referència en el tractament i diagnosi de malaties neurològiques de tot el país segons ha explicat Antoni Balugo, director gerent del centre:

Antoni Balugo

Som un Centre hospitalari de referencia en tot tipus de malaties neurológiques, i som els primers de catalunya en número de casos


L'alcalde ha destacat que aquest servei és un bon senyal de la bona marxa de de l'Hospital General de Catalunya i que el repte de rellançament del centre es consolida. Segons Recoder, el fet que l'Hospital General sigui punter en algunes especialitats, ajuda, també a projectar el nom de Sant Cugat:

Lluís Recoder

L'HGC es converteix en un centre de referència europeu, i es bó que aquí sapiguem que tenim prop de casa un lloc on ve gent de tot arreu i això és molt bo per la nostra ciutat.


L'acte d'inauguració ha servit per fer un homenatge a Jean Jacques Merland, pioner i pare de la neuroradiologia, i que ha estat l'encarregat de descobrir una placa conmemorativa que donarà el seu nom a aquest nou servei. La nova tecnologia ha tingut un cost de 300.000 euros i compta amb un equip de 40 professionals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.