Els Centres d'Atenció Primària alerten d'un augment de casos de grip

Dues persones entrant aquest dilluns al CAP Sant Cugat

Societat

Publicat el 28/gen/13 per Mikel Vilalta

Els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat han detectat un augment de casos de grip en les darreres dues setmanes, coincidint amb el punt més àlgid de la malaltia arreu de Catalunya. Els metges han diagnosticat una tendència a l'alça del virus tant en nens com en adults i per això recomanen aplicar les habituals mesures de prevenció com evitar els canvis bruscs de temperatura, rentar-se amb freqüència les mans i no sortir al carrer a hores intempestives.

A Catalunya, el mes de gener coincideix habitualment amb el període en què es detecten més casos de grip. Una tendència que també es pot percebre a Sant Cugat, segons han explicat els responsables dels CAP de la ciutat a Cugat.cat. Malgrat això, els centres no s'han vist desbordats per un augment de demanda d'atenció mèdica. En aquest sentit, es tracta d'una tendència ja prevista, segons explica el director del CAP Sant Cugat, Carles Martí.

Carles Martí

Efectivament, hem vist una tendència progressia que ja esperàvem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per prevenir la grip, els metges recomanen evitar els canvis bruscs de temperatura i abrigar-se bé en sortir al carrer, especialment el coll, tal com explica Martí.

Carles Martí

Hem d'evitar tossir directament al davant d'algú i en llocs tancats. També ens hem de rentar bé les mans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Tot i que la campanya de vacunació de la malaltia ja s'ha acabat, els CAP insisteixen en la importància que els col·lectius de risc, la gent gran, els malalts crònics i els nens, es vacunin durant la tardor per tal d'evitar complicacions.