Les obres d'eliminació de les línies d'alta tensió, a punt de coronar la primera fase


Temes relacionats

Els treballs de soterrament de les línies d'alta tensió ja són a la meitat ( 9/gen/13)

Els treballs per soterrar les línies d'alta tensió ja han arrancat a Mas Gener (31/oct/12)

Comença el soterrament de les línies elèctriques a Valldoreix i Mira-sol (15/oct/12)

El soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol s'iniciarà al setembre (12/jul/12)


  • Comparteix:

Les obres de soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix i Mira-sol avancen a bon ritme i des de l'EMD s'espera que estiguin enllestides entre juliol i setembre, tal com estava previst. No obstant això, el govern valldoreixenc adverteix que si es produeix algun endarreriment en el calendari només serà a causa de la fabricació del cablejat especial que necessita l'actuació. La rasa que contindrà el cablejat ha arribat aquest dimarts al final de l'avinguda del Baixador prop de l'encreuament amb passeig de Rubí i completa així dos quilòmetres del recorregut total.

El soterrament de les línies d'alta tensió de Valldoreix arriben al final de la primera fase, que consisteix en la creació de la rasa que acollirà el cablejat elèctric. Les obres s'estan desenvolupant en el termini previst en una actuació que té una durada prevista de vuit mesos, amb finalització aquest estiu.

Tot i així, el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha afirmat que es podrien donar uns dos mesos d'endarreriment a causa de la fabricació del cablejat. Puig ha explicat que amb el bon ritme dels treballs està més a prop el desmantellament de les línies d'alta tensió, que ha donar llum a la creació de la nova centralitat de Valldoreix.

Josep Puig

Quan estigui el cable fabricat, es passa per dins les conduccions que estan fent ara. Quan està reconnectada la nova línia s'eliminaran les torres i els cables que tenim a la vista.


Les obres van començar el novembre passat al barri mirasolenc de Mas Gener. Segons les dades facilitades per l'EMD de Valldoreix, el pressupost aportat per l'entitat descentralitzada, el consistori i la Generalitat en el soterrament de les línies d'alta tensió és de quatre milions d'euros. L'EMD assumeix prop de 1'4 milions i l'Ajuntament 961.000 euros. Amb relació al milió i mig d'euros que té compromés la Generalitat, aquesta quantitat ha estat avançada per Valldoreix i Sant Cugat i serà retornada pel govern entre aquest any i el 2015.

Abans de la licitació de les obres, Endesa va realitzar una sèrie d'actuacions -previstes en el projecte inicial- per valor de prop de tres milions d'euros. D'aquesta quantitat, Endesa va destinar 100.000 euros a la realització del projecte i 828.000 dins el Pla de Millora de Qualitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.