Foment assegura que el nou Celler Cooperatiu serà una realitat en dos mesos


Temes relacionats

Conesa demana celeritat a Foment per obrir el Celler a la ciutadania (12/gen/13)

Sant Cugat inaugurarà el remodelat Celler Cooperatiu aquest any (31/ago/12)

El nou Celler Cooperatiu, a punt de ser una realitat (14/ago/12)

El Celler Cooperatiu estarà totalment rehabilitat a principis de 2012 (12/jun/11)


  • Comparteix:

Celler Cooperatiu

Celler Cooperatiu

El ministeri de Foment espanyol ha explicat a Cugat.cat que la finalització de les obres del Celler Cooperatiu, així com la recepció dels treballs i lliurament de l'equipament, està previst per al primer trimestre d'aquest any. Així doncs, durant el febrer i el març els santcugatencs podran veure remodelat aquest punt de la ciutat, després d'anys de reclamacions. Fonts consistorials han detallat que el percentatge de l'obra executada a dia d'avui és del 99%, a falta de col·locar uns fanals, unes noves llums i fer les connexions de clavegueram.

El remodelat Celler Cooperatiu, el monument modernista creat per Cèsar Martinell al 1921, s'inaugurarà durant aquest hivern o a molt estirar a principis de la primavera, posant punt final a 10 anys marcats per diverses demores en les obres de rehabilitació. Amb un pressupost del ministeri espanyol de Foment de 490.000 euros, el nou espai es convertirà en subseu del Museu i conservarà una tercera part de l'original, mostrarà el passat agrícola santcugatenc i acollirà actes culturals.

Els treballs de remodelació del celler han consistit en la conversió dels murs de descàrrega en miradors, el cobriment del terra amb paviment de vidre per copsar el recorregut que seguia el vi i la construcció d'un pinacle que corona l'edifici -previst en el projecte inicial de Martinell. Per protegir el monument, s'ha col·locat una tanca perimetral subjectada a pilars, que suportaran la il·luminació del conjunt monumental.

El Celler Cooperatiu data del 1921, quan Sant Cugat concentrava bona part de la seva economia a la producció de la vinya amb un 72% del seu territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.