La comunitat estrangera a la ciutat disminueix més de 400 persones


Temes relacionats

Sant Cugat guanya un miler d'habitants en el darrer any ( 4/feb/13)

El creixement de la població estrangera s'estanca a Sant Cugat (12/gen/12)

Cau un 7'2% la població estrangera en el darrer any ( 6/abr/11)

El 14% de la població de Sant Cugat és d'origen estranger ( 9/feb/10)


  • Comparteix:

Bolívia és el país amb més representació estrangera a la nostra ciutat

Bolívia és el país amb més representació estrangera a la nostra ciutat

La comunitat estrangera a Sant Cugat ha disminuït més de 450 persones en passar dels 11.223 veïns registrats a principis del 2012 als 10.765 d'aquest gener, segons dades del padró local. La comunitat boliviana continua sent la més nombrosa de la ciutat amb prop d'un miler de persones al municipi. El segon país amb major representació a Sant Cugat és Itàlia amb 949 ciutadans i tanca el podi França amb més de 850 residents a la ciutat. La comunitat equatoriana, la tercera més nombrosa segons les dades de l'any anterior, ha disminuït prop de 160 persones.

Enguany es repeteix la reducció del nombre de població estrangera resident al municipi. Per primera vegada des del 2009, aquesta comunitat està per sota dels 11.000 habitants, en concret un total de 10.765 persones que representen un 12,51% de la població santcugatenca.

Els quatre països amb més ciutadans a Sant Cugat es mantenen respecte a d'altres anys, tot i que en posicions diferents. En aquest sentit, Bolívia continua sent la comunitat amb més habitants, un total de 990 persones; seguida d'Itàlia que disminueix lleugerament la seva representació. Els segueix França, que augmenta en 25 habitants respecte a l'any anterior, i baixa a la quarta posició l'Equador, que passa a tenir 691 ciutadans al municipi.

Tot i que la població estrangera a la ciutat ha disminuït, el nombre de països amb representació a Sant Cugat s'ha ampliat, ja que s'han incorporant ciutadans d'Estònia, Macedònia, el Congo, Guinea Bissau, Malàisia i l'Uzbekistan, mentre que ja no n'hi ha de Liechtenstein i Moçambic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.