La recuperació del pantà de Can Borrell serà una realitat l'any vinent


  • Comparteix:

Així ha de quedar l'espai remodelat / Font: Premsa Ajuntament

Així ha de quedar l'espai remodelat / Font: Premsa Ajuntament

L'Ajuntament, el Consorci del Parc de Collserola i el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Occidental sumen esforços per recuperar el pantà de Can Borrell. Els treballs, que començaran abans de l'agost, tindran una durada aproximada de vuit mesos i un cost d'uns 148.000 euros que es repartiran entre les tres institucions.

El pantà de Can Borrell és un petit embassament artificial d'aigua situat a prop de la masia que dóna nom a la zona. A principis del segle XX, es feia servir per contenir les aigües procedents del torrent de Sant Medir i assegurar el reg dels camps de conreu de la masia, de llarga tradició agrícola i rural. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat que ara, amb els treballs de recuperació d'aquesta zona, es vol tornar a gaudir d'aquest punt de la serra de Collserola, però com un espai d'esbarjo per als santcugatencs.

Joan Puigdomènech

Els treballs són molt interessants per diferents objectius però sobretot per recuperar el patrimoni agrari de Sant Cugat, tot i que amb un altre tipus d'estil.

Els treballs de recuperació, que aniran a càrrec de l'arquitecte Josep Mascaró, es dividiran en dues fases. La primera, que començarà abans de les vacances d'estiu, consistirà a establir un circuit de visita coherent des de la masia de Can Borrell. La idea és separar el camí de la cua del pantà mitjançant un gual, recuperar una esplanada -coberta en l'actualitat per esbarzers- i unificar tots els corriols al marge oriental en un sol camí per deixar l'altre marge sense pressió.

La segona fase, que esperen poder-la començar just en finalitzar la primera i acabar-la a principis del 2014, consistirà a restaurar i construir una passarel·la de fusta per sobre de la mateixa presa per travessar la zona sense perill i tancar, així, el circuit d'aquest recorregut. L'arquitecte encarregat de la remodelació, Josep Mascaró, ha explicat que l'objectiu final és facilitar l'accés de la ciutadania a la zona, ara impossible.

Josep Mascaró

Volem fer que aquest espai es pugui visitar. Intentem fer que l'ús dels espais que arranjem sigui respectuós amb l'entorn.

La primera fase del projecte té un cost 100.000 euros que pagaran a mitges l'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola. La segona part dels treballs costarà 48.438 euros que assumirà íntegrament el Consorci de Turisme del Consell Comarcal del Vallès Occidental, a través del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).



Comenta-ho a Facebook

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.

Aconsegueix els vídeos de Cugat TV en DVD

Mira el catàleg de la Botiga de cugat.cat