La vaga d'estudiants de secundària té poca incidència a la ciutat


  • Comparteix:

Moment de la manifestació de Barcelona / Font: ACN

Moment de la manifestació de Barcelona / Font: ACN

La vaga d'estudiants de secundària convocada des d'aquest dimarts i fins dijous està tenint un seguiment minoritari als instituts santcugatencs. Una part de l'alumnat ha decidit fer evident el seu suport a les reivindicacions sumant-se a la manifestació d'aquest dimecres a Barcelona però, al marge d'aquesta acció, les aules no han notat una davallada important de l'assistència. Els cicles formatius del Leonardo da Vinci han estat els grups que més seguiment han fet de la protesta que ha reclamat l'aturada de les retallades i de la reforma plantejada pel ministre Wert.

La protesta, convocada per diferents sindicats estudiantils, és una resposta a les retallades i a la voluntat del govern del PP de tirar endavant una nova reforma educativa. La retirada d'aquesta reforma i la dimissió del ministre de l'àmbit, José Ignacio Wert, és el centre de les reivindicacions estudiantils.

Els alumnes dels centres santcugatencs han decidit mostrar el seu suport a la protesta en un sol dia. Per això dimarts les aules gairebé no van notar la convocatòria i la previsió és que aquest dijous segueixi la mateixa tònica. Ara bé, aquest dimecres coincidint amb la marxa convocada a Barcelona, s'ha registrat una disminució de l'assistència als centres.

A l'institut l'Angeleta Ferrer, alguns estudiants de batxillerat han assistit a la marxa d'aquest dimecres tot i que no han estat gaire nombrosos, segonsfonts del centre. Dimarts les classes van tenir lloc amb normalitat i la previsió és que aquest dijous també sigui així.

Al Pla i Farreras també s'ha mostrat el suport aquest dimecres. El seguiment ha estat molt irregular i s'ha fet més evident a 3r i 4t d'ESO. Segons fonts de l'institut, dos de cada tres alumnes ha seguit la vaga.

A l'Arnau Cadell, hi hagut un seguiment gairebé nul, segons la direcció del centre. Tot i que la majoria dels estudiants compartia els motius de la protesta, qüestions de calendari acadèmic ha fet que aquesta voluntat no s'hagi traduït en vaga.

Diferent és el cas del Leonardo da Vinci on el 95% dels alumnes de cicles formatius no han assistit a classe aquest dimecres per sumar-se a la manifestació de Barcelona. A la resta de grups el seguiment ha estat minoritari i fonts del centre l'han xifrat al voltant del 2%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.