Una plataforma vetllarà per la preservació de l'estany dels Alous


Temes relacionats

Rubí es compromet amb la protecció de l'estany i el torrent dels Alous ( 7/gen/13)

Nou impuls a la preservació i dinamització de l'estany i el torrent dels Alous (17/des/12)


  • Comparteix:

La Plataforma Alous s'ha constituït aquest dimecres a Mira-sol

La Plataforma Alous s'ha constituït aquest dimecres a Mira-sol

Entitats, associacions de veïns, partits polítics i representants de les àrees de medi ambient dels ajuntaments de Sant Cugat i Rubí han constituït aquest dimecres la Plataforma Alous amb l'objectiu d'assegurar la preservació de l'hàbitat de l'estany dels Alous i els torrents adjacents. La nova plataforma supervisarà el compliment de les accions aprovades a les mocions municipals a Sant Cugat i Rubí i ha fet una crida per incorporar totes les entitats i persones que hi vulguin col·laborar.

El membre del Centre d'Estudis i Protecció de la Natura a Rubí (CEPNA) Rafael Bosch ha destacat que la plataforma ha d'unir el conjunt de la societat civil i les institucions públiques per aconseguir la preservació d'un entorn d'alt valor ecològic. En aquest sentit, Bosch ha destacat que la plataforma està oberta a tothom que he vulgui col·laborar amb la intenció de posar en valor aquest entorn entre la ciutadania.

Rafael Bosch

La Plataforma Alous està oberta a tothom que manifesti que està a favor d'assolir els objectius de la mateixa.


Les mocions aprovades a Sant Cugat i Rubí propugnen la protecció i preservació de l'estany i el torrent dels Alous. Això preveu incloure la zona en catàlegs d'activitats ambientals ciutadanes i educatives, traslladar els horts il·legals a una zona d'horts urbans i estudiar la millora i l'enllaç de la xarxa de camins amb el tram de la Via Verda.

Aquesta primera trobada de tots els agents implicats ha tingut lloc al Casal de Cultura de Mira-sol. La trobada ha comptat amb la presència de l'Associació Excursionista Altiplà, el CEPNA, Arrel de Rubí, El Mussol, tècnics de Medi Ambient de Sant Cugat i Rubí, la Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAV), les associacions de veïns de Can Vallhonrat i Les Torres 2000 de Rubí, i les associacions de veïns Sant Joan de Mira-sol i Ca n'Enric la Miranda de Valldoreix, i representants dels grups municipals santcugatencs de la CUP, uaSC i SI.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.