Recollits a la ciutat 22.194 litres d'oli domèstic durant el 2012


Temes relacionats

Els bidonets d'oli de cuina recullen 2.000 litres en tres mesos (22/feb/12)

Nou servei de recollida d'oli usat, amb màquines a vuit punts del municipi (25/oct/11)


  • Comparteix:

A la ciutat hi ha vuit màquines com aquesta on es recull l'oli domèstic

A la ciutat hi ha vuit màquines com aquesta on es recull l'oli domèstic

Sant Cugat ha aconseguit doblar els litres d'oli domèstic que recicla amb la posada en marxa del sistema dels bidonets, segons dades del consistori. Durant el 2012, primer any complet amb aquest sistema, s'han recollit a la ciutat 22.194 litres d'oli, més de 13.000 pel sistema dels bidonets i uns 9.000 amb el servei de les deixalleries municipals. Aquesta xifra suposa un increment del 104% respecte als 10.854 litres que es recollien el 2009, quan només es podia portar l'oli a les deixalleries.

El 2011, amb només dos mesos d'implantació del sistema de bidonets, l'increment ja va ser d'un 12% respecte a l'any anterior amb 740 litres recollits amb els bidonets i 11.394 a les deixalleries. El gran salt, però, s'ha experimentat el 2012, amb un descens de l'oli recollit a les deixalleries de més d'un 20% i un increment de gairebé un 200% dels bidonets. La màquina instal·lada a la plaça de Sant Pere ha estat la més utilitzada de les vuit repartides per tota la ciutat.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha fet una valoració d'aquest sistema i n'ha posat de relleu el canvi d'hàbits que s'ha aconseguit estendre entre els santcugatencs que ja han incorporat el bidonet en les seves rutines.

Cristina Paraira

Amb la comoditat d'aquest sistema hem aconseguit que la gent s'acostumi i s'ha creat l'hàbit. Agraïm a la ciutadania la resposta que ha tingut.


L'oli que no es recicla i es llença per les canonades provoca el seu embussament i causa problemes a les bombes i filtres de les plantes depuradores. En cas d'arribar als rius, perjudica tot l'ecosistema pel fet que crea una capa impermeable que afecta l'intercanvi d'oxigen. Es calcula que un litre d'oli pot contaminar 10.000 litres d'aigua.

A més, l'oli domèstic es pot reciclar per fer-ne biodièsel amb gairebé una ràtio d'un litre de biodièsel per un litre d'oli domèstic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.