Sorpresa davant l'anunci del pontífex Benet XVI de renunciar al càrrec


  • Comparteix:

Benet XVI, acompanyat del Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a l'esquerra, durant la celebració de la missa al temple de la Sagrada Família / Font: ACN

Benet XVI, acompanyat del Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, a l'esquerra, durant la celebració de la missa al temple de la Sagrada Família / Font: ACN

La renúncia del papa Benet XVI ha agafat per sorpresa les diferents congregacions catòliques i entitats cristianes de la ciutat tot i que comprenen la decisió per l'avançada edat del pontífex. El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, i el director del Centre Borja, Francesc Xicoy, creuen que és una decisió coherent pel desgast físic de Benet XVI. El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, coincideix en aquesta anàlisi però espera que el relleu al capdavant de l'Església permeti donar un aire més progressista a la jerarquia.

Mossèn Blai Blanquer ha explicat al magazín 'Sant Cugat a fons' de Cugat.cat (91.5FM) que la decisió s'inscriu en el 'racionalisme' de Benet XVI i l'ha qualificat d''exemplar i coherent amb el seu pensament'. Blanquer remet a les paraules del pontífex on assegurava no disposar de les forces necessàries per desenvolupar la seva tasca i rebutja cap altra raó que justifiqui aquesta decisió davant les informacions que relacionen la renúncia amb una lluita de poder dins del Vaticà.

Blai Blanquer

El Papa ha dit que ha revisat la seva consciència davant de Déu i ha arribat a la conclusió que no té les forces adequades. A la seva edat és normal i és una decisió lògica.


El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, també s'ha mostrat sorprès i comprensiu davant la renúncia de Benet XVI. Oliveres desvincula aquesta renúncia de possibles intrigues a l'interior del Vaticà ja que aquestes, diu, són habituals a la cúria. De cara el futur, el responsable de l'entitat d'inspiració cristiana aposta per un Papa no europeu i amb un tarannà més progressista.

Arcadi Oliveres

Seria bo cercar un Papa de fora d'Europa i que tingués un caràcter més progressista per refer les esperances que s'han perdut des del Concili Vaticà II.


El director del Centre Borja, Francesc Xicoy, ha qualificat de 'responsable i coherent' la decisió de Joseph Ratzinger i considera que la renúncia obre un nou camí en l'Església catòlica.

Francesc Xicoy

Aquesta decisió farà que més papes renunciïn al càrrec quan creguin que és convenient.


La renúncia de Benet XVI es formalitzarà a finals de mes i, aleshores, començarà el procés que ha de desembocar amb l'elecció d'un nou pontífex.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.