El carrer Major renovarà la seva fesomia a partir de juliol


Temes relacionats

Obres al carrer Major ( 4/oct/12)

Resposta a la senyora Español sobre les obres al carrer Major ( 4/oct/12)


  • Comparteix:

La remodelació del carrer Major començarà al juliol i significarà la potenciació del casc antic i també de la zona comercial, que s'ampliarà amb la reforma del Mercat de Pere San. L'actuació renovarà l'enllumenat amb sistema intel·ligent, canviarà el paviment i millorarà la xarxa de clavegueram. Els botiguers consultats per Cugat.cat, malgrat entendre la necessitat de les obres, són contraris al fet que es facin en una època delicada per al comerç local. Durant els treballs, l'Ajuntament preveu trobar restes arqueològiques que seran catalogades.

La principal actuació al carrer Major serà la substitució del paviment existent per un altre amb una pedra més petita que aguanti millor el pas dels vehicles i que comptarà amb una capa de pintura que ajudarà a disminuir els contaminants a l'aire i mantenir més net el paviment.

A més, es procedirà a renovar l'enllumenat perquè compleixi la Llei de protecció contra la contaminació lluminosa. Els nous fanals seran intel·ligents: comptaran amb il·luminació de tipus LED i uns sensors que detectaran la presència de vianants per regular la seva intensitat. Amb aquesta actuació, l'Ajuntament vol fer conviure de la millor manera possible les obres amb els comerços, organitzant les actuacions per trams.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha explicat que aquestes obres volen reforçar l'impuls del casc històric i el seu comerç amb una acció que connecta l'arranjament del carrer Major amb la remodelació del Mercat de Pere San i la recuperació dels terrenys de la benzinera de Rius i Taulet.

Mercè Conesa

És una obra important que s'emmarca dins un projecte de recuperació del casc antic de la ciutat. Remodelació del carrer Major, però també obra i explotació del Mercat de Pere San.


Els comerciants d'aquesta via han manifestat a Cugat.cat el seu rebuig al moment en què es produiran les obres. Els responsables dels establiments s'han mostrat molt satisfets per millorar aquesta via però han subratllat que estan passant per un moment complicat de vendes i que les obres empitjoraran la situació.

Comerciants

A mi les obres en un altre moment m'haguessin semblant molt bé però ara no és el moment. / Jo crec que no s'han de fer. Només falta que ens aixequin tot el carrer. Sóc partidari de deixar-lo tal com està.


El consistori també ha afirmat que hi ha la possibilitat que es trobin restes arqueològiques al carrer Major, ja que va ser una de les primeres artèries de la ciutat. En aquest sentit es podrien trobar els fonaments del portal de Santa Maria, que tancava l'accés a la ciutat i la possible descoberta de la continuació del cementiri baixmedieval a la zona que toca amb la plaça d'Octavià.

Les obres començaran al juliol amb un pressupost de més de 455.000 euros, tot i que l'Ajuntament demanarà una subvenció de fons europeus. Està previst que aquesta remodelació duri entre tres i quatre mesos.



  • Comparteix:

COMENTARIS

És possible conèixer el cost de les obres del Carrer Major

Jaume Carrera Cunillé. Enviat el 12/feb/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.