El Banc de Roba detecta un canvi de perfil entre els seus beneficiaris


  • Comparteix:

El Banc de Roba de Creu Roja, que recull peces de segona mà per repartir-les entre aquells que ho necessiten, alerta d'un increment del nombre de demandes, al voltant d'un 5% més que l'any passat. El col·lectiu considera que, tot i que la pujada no és molt significativa, s'emmarca en un canvi de context social. Creu Roja indica que el perfil d'usuaris immigrants del 2008 com a màxim beneficiari ha evolucionat en els darrers anys a persones autòctones afectades per la crisi.

En total, s'han facilitat fins a 4.482 ajuts a famílies entre prestacions alimentàries, d'higiene, vestuari i salut des de principis d'any. Fins a 20 persones grans han rebut els paquets d'ajuda social. Pel que fa al nombre d'infants atesos, han estat 527 els beneficiats per la campanya de recollida de joguines, i prop de 80 els que han pogut optar a ajuts de vestuari esportiu, beques menjador i reforç escolar.

El Banc de Roba de Sant Cugat percep un augment discret del nombre de persones que sol·liciten els seus serveis. Això no vol dir que els casos exposats s'hagin mantingut intactes des de l'inici de la crisi. La recessió econòmica ha produït un canvi en el perfil dels usuaris, assegura el representant de la Creu Roja de Sant Cugat, Xavier Royo.


Xavier Royo

Algunes famílies immigrants han retornat als seus països, d'altres han hagut de marxar del municipi. Per això no ha augmentat el nombre de casos però realment sí que han entrat noves famílies al servei.


Gran part dels immigrants que rebien prestacions han tornat als seus països d'origen en veure deteriorada la seva situació i d'altres han marxat a viure a municipis veïns on el nivell de vida és més assequible. A canvi, han aparegut nous casos de famílies autòctones desnonades o a l'atur.

Royo ha aprofitat per fer una crida a la ciutadania, ja que calen sabates d'adult i mantes per pal·liar el fred de l'hivern.

Xavier Royo

En aquest moment ens manquen mantes, calçat d'adult i cotxets per a nadons.


Malgrat les dificultats, els santcugatencs continuen actuant de manera solidària. En els darrers mesos ha seguit augmentant la quota de socis i el volum de donatius.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.