Pas endavant en l'expropiació dels terrenys de la benzinera de Rius i Taulet


Temes relacionats

El ple inicia el tràmit per expropiar l'àmbit de la benzinera de Rius i Taulet (15/feb/13)

Avança la protecció de Can Busquets i Can Monmany (22/mai/12)

Habitatges per a gent gran i comerços ocuparan l'any vinent l'espai de la benzinera de Rius i Taulet (15/mar/12)


  • Comparteix:

L'Ajuntament tira endavant l'expropiació dels terrenys de la gasolinera Griful / Font: Google Maps

L'Ajuntament tira endavant l'expropiació dels terrenys de la gasolinera Griful / Font: Google Maps

Sant Cugat ha aprovat l'inici d'expropiació dels terrenys de la gasolinera Griful i d'altres espais de la ciutat, com ara Can Busquets. Amb aquesta actuació es podrà tirar endavant la promoció d'habitatge públic de Promusa que ocuparà el terreny de la benzinera de Rius i Taulet i el solar adjacent, així com un aparcament de 100 places. L'inici de la tramitació ha comptat amb l'abstenció en bloc de l'oposició en no disposar de les dades econòmiques de l'operació. El govern donarà a conèixer aquesta valoració econòmica un cop es doni compte de la relació de béns i drets dels afectats per l'expropiació iniciada aquest dilluns.

Aquesta expropiació dels terrenys de la gasolinera Griful, que podrà ser de mutu acord o forçosa, arriba després de l'aprovació de la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) que protegeix els espais de Can Busquets i Can Monmany i que implica la reserva de sòl per a habitatge públic (355 pisos) i privat (218) a diversos punts de la ciutat i l'eliminació de la benzinera de Rius i Taulet. Als terrenys de la gasolinera Griful es construiran 44 habitatges de lloguer de protecció oficial destinats a la gent gran, una planta baixa comercial i un pàrquing de 100 places.

El regidor d'Urbanisme i Obres, Pere Casajoana, ha explicat que aquest dilluns s'ha iniciat aquest tràmit reglat per la llei d'Urbanisme.

Pere Casajoana

El que fem avui és iniciar aquest tràmit per iniciar la relació de béns i drets afectats per aquesta execució. És un acte reglat per les lleis d'Urbanisme.


Amb tot, aquest tràmit ha comptat amb l'abstenció de la resta de grups municipals per la falta d'informació econòmica, que ja s'ha demanat per part d'aquestes formacions en comissió informativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.