Els veïns d'Eixample Sud, satisfets per la inclusió de l'àrea verda al Pla de Mobilitat


Temes relacionats

Veïns i botiguers de Coll Favà, preocupats pel futur de la zona de Francesc Macià (25/feb/13)

Centre Vila vol pactar les dates de les obres del Pla de Mobilitat (25/feb/13)

El vianant i el transport públic, punts clau del Pla de Mobilitat (12/feb/13)

El PSC, ICV i la CUP donen suport al Pla de Mobilitat (12/feb/13)

La FAV celebra que el Pla de Mobilitat doni resposta a reivindicacions ciutadanes (12/feb/13)

Els comerciants veuen en l'ampliació de la vianantització una oportunitat (12/feb/13)


  • Comparteix:

El president de l'Associació de Veïns de l'Eixample Sud, José Luis Esponera, s'ha mostrat satisfet per les propostes que recull el nou Pla de Mobilitat Urbana (PMU), en concret per la proposta de crear la zona verda d'aparcament al barri. En aquesta zona, el PMU preveu la construcció d'un vial alternatiu a la Ronda Sud, que passarà per darrere de l'escola Europa i que desembocarà a l'avinguda de Torre Blanca, i la creació d'aquesta àrea verda per facilitar l'aparcament al carrer. Per aquest motiu, l'associació de veïns s'ha reunit amb el tinent d'alcalde de Mobilitat, Jordi Puigneró, per ampliar la informació sobre l'afectació del Pla a l'Eixample Sud.

El PMU també recull una altra de les reivindicacions dels veïns de la zona, l'aplicació de la zona verda per garantir i millorar l'aparcament dels residents. Esponera ha valorat la mesura, però ha lamentat que la proposta no s'hagi desenvolupat més en el document inicial. Aquesta és una proposta recollida en la primera fase del PMU, així que es posaria en funcionament abans del 2018.

Esponera ha afirmat que amb aquesta inclusió de la proposta al PMU, l'Ajuntament reconeix el problema d'aparcament al barri. A més, el president de l'associació de veïns ha explicat que el desenvolupament de la zona verda d'aparcament a l'Eixample Sud es farà de manera conjunta entre l'entitat i el consistori.

José Luis Esponera

Conjuntament amb l'Ajuntament elaborarem una proposta de desplegament. Està per decidir si l'afectació serà de tot l'Eixample Sud o no. També es convocarà una reunió amb els veïns.


A més, l'entitat veïnal vol reunir-se amb la secció local del PP per saber per què la formació està en contra de la creació la zona verda.

Un altre dels aspectes que afecten l'Eixample Sud i el barri de Torre Blanca és el nou vial que substitueix la Ronda Sud. Es tracta d'una via que unirà l'avinguda de Torre Blanca i passarà per darrere de l'escola Europa. Esponera ha afirmat que aquesta és una solució satisfactòria per al trànsit en aquest punt, de la mateixa manera que ha subratllat la creació del doble sentit de circulació de la rambla de Ribatallada pel mateix motiu.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.