Veïns i botiguers de Coll Favà, preocupats pel futur de la zona de Francesc Macià


Temes relacionats

Aprovat inicialment el Pla de Mobilitat, tot i el rebuig del PP (18/feb/13)

El vianant i el transport públic, punts clau del Pla de Mobilitat (12/feb/13)

El PSC, ICV i la CUP donen suport al Pla de Mobilitat (12/feb/13)

La FAV celebra que el Pla de Mobilitat doni resposta a reivindicacions ciutadanes (12/feb/13)

Els comerciants veuen en l'ampliació de la vianantització una oportunitat (12/feb/13)


  • Comparteix:

Imatge de Coll Favà / Font: Google Maps

Imatge de Coll Favà / Font: Google Maps

Veïns i comerciants de Coll Favà es reuniran amb els responsables de l'Ajuntament per conèixer més detalls de l'afectació del Pla de Mobilitat Urbana (PMU) al barri. Els veïns volen aclarir quines actuacions es faran a la zona, ja que temen que l'avinguda de Francesc Macià es converteixi en una 'autopista' davant la previsió que sigui una les principals vies de circulació de la localitat. El comerç veu amb bons ulls la reforma, però espera mesures que facilitin l'estacionament de vehicles en aquesta via.

La vianantització de l'entorn de la plaça dels Quatre Cantons comportarà que parts del carrer de Francesc Moragas i l'avinguda de Rius i Taulet deixin de ser espai de pas obligat del municipi. Així, Francesc Macià passarà a exercir aquesta funció convertint-se en una nova entrada i sortida de la ciutat amb la construcció, en una segona fase, d'un pont que anirà cap al Centre d'Alt Rendiment (CAR) i l'autopista.

Això desperta recels entre els veïns de Coll Favà i per això han sol·licitat a l'àrea de Mobilitat del consistori una trobada, que tindrà lloc en breu, per clarificar alguns dubtes que ha generat aquest Pla de Mobilitat i demanar més informació sobre les afectacions a la zona.

El president de l'Associació de Veïns de Coll Favà, Antonio Lucas, ha explicat a Cugat.cat que esperen aclarir dubtes sobre les afectacions al barri del pla ja que temen que l'avinguda de Francesc Macià es converteixi en una 'autopista'.

Antonio Lucas

No tenim pensat fer cap mobilització. El que volem és tenir tota la informació perquè ens fa por que Francesc Macià es converteixi en una autopista.


De la seva banda, el president de l'Associació de Comerciants de Coll Favà, Iván Alòs, celebra que l'avinguda de Francesc Macià sigui una via important d'entrada i sortida de la ciutat, però espera que això s'acompanyi de mesures que facilitin l'estacionament rotatori a la zona.

Ivan Alòs

Si s'incrementa el pas de vehicles s'haurien de fer millores a la zona. Cal estudiar la qüestió de l'aparcament, esperem que s'instal·li zona blava, per nosaltres seria la millor opció.


Amb relació a les possibles obres que s'hagin de fer en aquesta via, els comerciants esperen que es facin de manera que afecti el mínim possible, ja que creuen que unes obres que s'allarguin molt poden perjudicar la seva activitat. A més, Alòs ha dit que Francesc Macià necessita altres actuacions, com la millora de l'enllumenat per convertir aquest carrer en una veritable zona de passeig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.