No desplaçar-se i abrigar-se bé, principals consells en cas de nevada


Temes relacionats

Sant Cugat, en prealerta per risc de nevades aquest cap de setmana (22/feb/13)


  • Comparteix:

La Generalitat ha preparat un tríptic informatiu en cas de nevades

La Generalitat ha preparat un tríptic informatiu en cas de nevades

Estar ben informat a través de la ràdio i les xarxes socials; fer un ús correcte de la calefacció i desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris, a més de deixar les línies telefòniques lliures per als equipaments d'emergència, són alguns dels consells a seguir en situació de prealerta o alerta de nevada, tal com recomana Protecció Civil. A zones aïllades o no urbanes cal mantenir un rajolí d'aigua a les aixetes per evitar que es congelin les canonades.

En cas de sortir al carrer, Protecció Civil recomana abrigar-se bé, protegir-se la cara i el cap i evitar fer esforços intensos. En aquest sentit, s'aconsella que ni els petits de la casa ni les persones d'edat avançaad surtin de casa.

D'altra banda, només cal desplaçar-se si és imprescindible i planificant la sortida. Seguint els consells del Servei Català de Trànsit, cal consultar l'estat de les vies i buscar rutes segures no afectades per la nevada. En cas de sortir amb el vehicle, cal conduir a velocitat moderada, tenir a punt les cadenes i disposar de combustible i eines per casos d'emergència.

En cas de necessitar ajuda cal trucar al 112.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.