L'associació de veïns Centre-Estació, satisfeta amb el Pla de Mobilitat


Temes relacionats

El vianant i el transport públic, punts clau del Pla de Mobilitat (12/feb/13)

PERE SOLER: 'Calen més esforços al casc històric ' ( 4/mar/08)

L'Associació de Veïns Centre-Estació renova els estatuts per afavorir la participació (18/jul/06)

L'associació de veïns Centre-Estació demana que la plaça Sant Antoni adopti el nom de Plaça dels Pous ( 6/jul/06)


  • Comparteix:

La parada d'autobús d'abans de la plaça de Lluís Millet / Font: Localprès

La parada d'autobús d'abans de la plaça de Lluís Millet / Font: Localprès

L'associació de veïns Centre-Estació aplaudeix el Pla de Mobilitat aprovat pel consistori, tot i que considera que es poden millorar projectes com el carril bici i la mobilitat a l'entorn de l'escola Joan Maragall. L'entitat celebra que el document inclogui eliminar el pas d'autobusos per la plaça de Lluís Millet, una reivindicació de Centre-Estació des de fa prop de 10 anys. Tot i així, els veïns lamenten que aquesta mesura s'apliqui en una segona fase del pla, cosa que els obligarà, diuen, a esperar un període d'entre sis i 12 anys.

L'entitat s'ha mostrat satisfeta pel contingut del Pla de Mobilitat que afecta el barri Centre-Estació en compartir, diu, les seves propostes per racionalitzar i pacificar el trànsit de la zona i vianantitzar alguns carrers. El document preveu la supressió del pas dels autobusos per la plaça de Lluís Millet, a més de la creació d'una via que enllaci la Rabassada amb el carrer de Safareigs, cosa que permetria als vehicles dirigir-se a Valldoreix o Mira-sol sense passar pel centre de la ciutat.

Tot i això, el pla preveu emprendre aquestes accions en una segona fase, fet que implica executar-les en un període mínim de sis anys. Segons el vicepresident de l'entitat, Marc Aureli Villoro, això que fa que la valoració del text sigui 'agredolça' perquè el pas d'autobusos per la plaça de Lluís Millet suposa un perill per als vianants.

Marc Aureli Villoro

A la primavera i l'estiu, la plaça de Lluís Millet està plena de gent. El pas d'autobusos suposa un perill. Esperem que no passi res.


L'associació veïnal també veu amb bons ulls la vianantització parcial de la plaça dels Quatre Cantons, fet que afavorirà el contacte i les relacions humanes entre els santcugatencs, segons els veïns. La millora de la cruïlla de les avingudes de Lluís Companys, Rius i Taulet i Can Magí també compta amb el suport de l'entitat.

Malgrat això, els veïns lamenten la manca d'un projecte de millora de l'entorn de l'escola Joan Maragall. El document tampoc concreta, asseguren, els emplaçaments dels carrils bici ni la seva relació amb les principals zones per a vianants. L'associació també reclama l'estudi d'un nou emplaçament per a la parada de taxis de l'estació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.