Difondre la llengua catalana a la xarxa, nou objectiu de la fundació PuntCAT


Temes relacionats

Santi Ribera: 'La fundació ha d'anar més enllà del domini .cat.' (25/feb/13)

Jordi Iparraguirre: 'Deixem el domini .cat assentat perquè creixi exponencialment' (20/feb/13)

El domini .CAT arriba als 61.000 registres (28/des/12)

La fundació puntCAT ofereix el domini a meitat de preu (21/mar/12)


  • Comparteix:

El logo de la fundació / Font: Twitter

El logo de la fundació / Font: Twitter

La fundació PuntCAT, ubicada a Sant Cugat, encara el repte de convertir-se en la principal entitat difusora de la llengua i la cultura catalana a Internet i l'entorn de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Així ho ha assegurat el nou director de l'associació, Santi Ribera, en una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat, on també ha manifestat la intenció de posicionar el domini .cat com el principal referent de les empreses i entitats socials de Catalunya.

Nascuda al 2004, l'entitat va arrencar amb el repte de fer créixer el domini .cat entre les webs catalanes. Una fita que s'ha assolit en part, ja que actualment el 9% dels webs d'origen català incorporen aquesta extensió. En aquest sentit, Ribera ha explicat que un dels objectius és fer créixer el nombre de webs que l'incorporen, actualment més de 50.000. Tot i això, el nou director ha puntualitzat que la fundació PuntCAT ha d'explorar nous horitzons.

Santi Ribera

La part essencial és el domini .cat, però també volem fer difusió de la llengua catalana a l'entorn digital.


Segons Ribera, un altre dels objectius que ha d'assolir l'associació és impulsar investigacions qualitatives sobre el seu producte. Saber per què una empresa incorpora el domini i quin és el perfil de les persones que el sol·liciten són algunes de les qüestions a respondre. PuntCAT també vol impulsar, en els propers mesos, programari en català. Tot plegat, explica Ribera, amb l'objectiu que la fundació sigui coneguda per ella mateixa, i no només pel fet d'haver creat i gestionat el domini .cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.