3 de març: faves, tradició... i mercat tradicional


Temes relacionats

Per Sant Medir, només foc a les zones habilitades (26/feb/13)

Sant Cugat, preparada per celebrar Sant Medir (19/feb/13)


  • Comparteix:

Sant Medir comptarà amb un Mercat Tradicional / Font: Cartell oficial

Sant Medir comptarà amb un Mercat Tradicional / Font: Cartell oficial

Els Bastoners seran els Banderers de la Festivitat de Sant Medir, en una edició que presenta novetats com la 1a edició del Mercat Tradicional. Centenars de santcugatencs sortiran a peu des de la plaça d'Octavià aquest diumenge per arribar a l'ermita de Sant Medir, on els Bastoners lliuraran la bandera de Sant Medir a l'alcaldessa, Mercè Conesa. La jornada, que estarà plena d'activitats tradicionals, està organitzada per la penya Regalèssia i l'Ajuntament.

La festivitat d'aquest any començarà divendres amb el 1r Mercat Tradicional de Sant Medir que se situarà a la Rambla el Celler i obrirà les seves portes cada dia des de les deu del matí fins les vuit del vespre. Els santcugatencs podran adquirir productes artesans com menjar, joguines, bijuteria o sabons naturals, en un mercat que es podrà visitar fins aquest diumenge, dia en què comencen les activitats del copatró de la ciutat.

L'aplec del diumenge començarà a dos quarts de nou del matí, quan els gegants de la ciutat surtin de la plaça d'Octavià fins l'ermita. Tres quarts d'hora més tard, hi haurà una xocolatada popular, que anirà seguida de la cercavila dels Banderers de Sant Medir. El seguici arribarà fins la plaça Barcelona, on els Bastoners seran rebuts per l'alcaldessa.

Al migdia, els actes es traslladaran a l'ermita, amb la ballada de sardanes a càrrec de la Cobla Contemporània, l'arribada dels banderers i el lliurament de la bandera a l'alcaldessa. Una hora més tard, a la una, se celebrarà l'ofici i el cant dels goigs i les actuacions dels Gegants i els Castellers. La celebració de la festivitat acabarà a dos quarts de tres de la tarda, quan la cobla interpretarà més sardanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.