Greenpeace lliura avui el premi Artenio Precioso a Arcadi Oliveres


Temes relacionats

Arcadi Oliveres, reconegut per Greenpeace (26/feb/13)


  • Comparteix:

L'economista i president de la Unipau, Arcadi Oliveres

L'economista i president de la Unipau, Arcadi Oliveres

L'economista santcugatenc Arcadi Oliveres rep aquest dissabte el premi Artemio Precioso que atorga Greenpeace cada dos anys. L'organització ecologista reconeix la tasca d'Oliveres, tertulià de Cugat.cat, en la defensa d'un model econòmic més sostenible i just. El lliurament del guardó serà a les set de la tarda al Museu Marítim de Barcelona.

Oliveres ja ha rebut diversos premis per la seva trajectòria, com el de la fundació Lluís Companys, el de l'entitat Flama del Canigó i el d'Abacus. Aquest últim, lliurat el 2011, va reconèixer la feina de l'economista en l'àmbit del cooperativisme i la solidaritat. A àmbit local, Oliveres també ha obtingut el Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat.

Artemi Precioso va ser un dels membres fundadors de la delegació de Greenpeace de l'Estat espanyol. De professió economista, va lluitar a la Guerra Civil en el bàndol republicà i després es va exiliar a la Unió Soviètica. En tornar a l'Estat espanyol, als anys 70, va fundar el Centre d'Estudis Socioecològics per educar els seus alumnes en economia ambiental. Precioso també va ser secretari general de Greenpreace i president honorífic de l'entitat des del 2004 fins al 2007, any en què va morir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.