El bon temps s'alia amb un Sant Medir multitudinari


  • Comparteix:

L'entorn de l'ermina de Sant Medir ha concentrat centenars de santcugatencs

L'entorn de l'ermina de Sant Medir ha concentrat centenars de santcugatencs

El bon temps i la coincidència amb diumenge han facilitat que, enguany, l'aplec de Sant Medir hagi reunit milers de persones. La festivitat ha estrenat a més la rèplica de la bandera del copatró de la ciutat, donant un to especial a la celebració, que se sosté en la tradició. Aquest ha estat el principal reclam per als participants, que han estat acompanyats pels Bastoners, banderers d'enguany, els Geganters, els Castellers i les sardanes de la cobla Contemporània.



La festivitat de Sant Medir es manté viva a la ciutat. Exemple d'això ha estat l'aplec d'aquest diumenge, que ha aplegat centenars de santcugatencs que com marca la tradició han passejat per Collserola fins arribar a l'ermita. El sol i les bones temperatures han acompanyat la celebració, fet que ha sumat més gent a aquesta cita destacada de l'agenda santcugatenca. El membre de la Penya Regalèssia Gabriel Moreras ha explicat que l'aplec reuneix gent de totes les edats.

Gabriel Moreras

La participació és molt diversa, hi ha gent de totes les edats.


Enguany, a la tradició s'ha sumat una novetat. Des d'aquest any, la bandera que presideix la festivitat del copatró de la ciutat és una rèplica de l'original que ja s'exposa al Museu del Monestir. Els primers en estrenar la insígnia com a banderers han estat els Bastoners de Sant Cugat. El membre dels Bastoners Bernat Picornell veu en aquest reconeixement una manera d'unir la cultura històrica de la ciutat amb les generacions més joves representades per les entitats de cultura popular.

Bernat Picornell

Uneix la cultura històrica de Sant Cugat amb generacions més joves com els Bastoners. Posa en valor que la cultura popular santcugatenca gaudeix una d'època d'or.


De fet, els Bastoners de Sant Cugat han estat acompanyats per altres entitats de cultura popular, que any rere any omplen l'aplec de Sant Medir. Geganters, Castellers i les sardanes de la cobla Contemporània han donat forma a l'ambient festiu d'aquesta celebració que manté viu el patrimoni de la ciutat. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat com Sant Medir serveix de vincle entre generacions i tradicions.

Mercè Conesa

Sant Medir és un enllaç entre Sant Cugat i Barcelona i entre generacions i tradicions.


De fet, l'arrel tradicional de l'aplec és el principal motiu que empeny els santcugatencs a omplir cada 3 de març l'entorn de l'ermita de Sant Medir.

Assistents

Normalment som uns 70 i venim sempre caminant com a tradició. / És una tradició que passa de pares a fills. / És una tradició i per això seguim venint cada any.


A l'esplanada, també s'hi han apropat residents de Gràcia, a Barcelona, ja que Sant Medir també se celebra en aquest barri de la capital.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.