Un llibre i un documental repassaran la vida i trajectòria de Ramon Barnils


Temes relacionats

Els amics de Ramon Barnils parlaran del periodista en un nou llibre i documental (20/des/12)

Cugat.cat recorda Ramon Barnils en el desè aniversari de la seva mort (14/mar/11)

El conseller Tresserras inaugura el 'nou' estudi Ramon Barnils de Ràdio Sant Cugat (26/abr/08)


  • Comparteix:

El Grup Barnils està preparant un llibre i un documental sobre el periodista santcugatenc Ramon Barnils, de qui avui es compleixen 12 anys de la seva mort. El llibre serà un recull d'una vintena d'entrevistes amb diverses persones que van conèixer de prop la figura de Barnils. El documental recull els principals escenaris de la vida del periodista, com ara el restaurant el Mesón de la nostra ciutat, i punts de Figuerola del Camp i Barcelona. Una de les entrevistes ha estat enregistrada a l'estudi Ramon Barnils, de Cugat.cat.

El Grup de Periodistes Ramon Barnils està preparant una biografia atípica del periodista. Juntament amb Edicions Dau, el col·lectiu elaborarà un encartat que contindrà el llibre i el documental, que aprofundiran sobre la vida del desaparegut periodista, mort aquest dijous fa 12 anys. Una de les entrevistes, al santcugatenc Xavier Fornells, ha estat enregistrada a l'estudi Ramon Barnils, de Cugat.cat.

La guionista del documental, Laia Soldevila, ha explicat a Cugat.cat que es vol fer una reflexió del que va significar el periodista, a qui va influir i quin model de país va pensar.

Laia Soldevila

Volem fer una reflexió sobre Barnils més enllà dels seus escrits. Es vol fer una reflexió del que va significar, a qui va influenciar, quin model de país va pensar tenir...


Aquest projecte va sorgir fa un any des del Grup Ramon Barnils ja que van veure que faltava un document que expliqués la vida del periodista i per què és important avui dia. El codirector del projecte Albert Lloreta ha subratllat que en comptes de fer una biografia 'típica i tòpica' s'ha optat perquè gent propera a Barnils expliqui la vida del santcugatenc.

Albert Lloreta

El Grup Barnils va arribar a la conclusió que faltava un llibre de Barnils, i va pensar que la millor solució era fer un llibre d'entrevistes amb la gent que el va conèixer de prop.


Tant el llibre com el documental sortiran a la llum, encara amb data per confirmar, amb la col·laboració de la Generalitat, la Diputació, TV3, TVE, Catalunya Ràdio i el Col·legi de Periodistes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.