El 90% dels santcugatencs té connexió a Internet a casa


  • Comparteix:

Els dispositius mòbils formen part de la vida diària dels santcugatencs / Font: ACN

Els dispositius mòbils formen part de la vida diària dels santcugatencs / Font: ACN

Un 90% dels santcugatencs disposa de connexió a Internet a la seva llar i més de la meitat s'hi connecta a través de l'ADSL, segons l'Observatori Sociològic encarregat per l'Ajuntament. Els majors de 64 anys són els més desconnectats de la xarxa, amb un 37,3% de ciutadans d'aquesta edat que no té Internet. A més, prop de la meitat d'habitants disposa de connexió des del seu dispositiu mòbil.

Els santcugatencs utilitzen principalment Internet per dos motius segons l'edat. D'una banda, els ciutadans d'entre 25 i 64 anys l'utilitzen per fer tràmits i gestions, com comprar en línia, la banca electrònica i la gestió de l'administració. Un altre ús que fan és l'oci, principalment entre els 17 i 34 anys. En aquest cas, les activitats a Internet són compartir fotografies i vídeos, participar en xarxes socials i blogs, i escoltar o veure pel·lícules, sèries i música.

Amb relació als certificats de seguretat personal, només el 30% dels santcugatencs els fan servir. Tanmateix, d'aquests que els utilitzen, més del 19% dels ciutadans usa el DNI electrònic per fer tràmits a la xarxa, enfront d'un 8,4% que utilitza el certificat de l'Agència Catalana de Certificació (Catcert).

Més de la meitat dels santcugatencs fan servir Movistar com a companyia de telèfon mòbil, seguits de Vodafone (13,4%) i Orange (11,8%). En aquest sentit, més del 75% dels enquestats considera que la cobertura mòbil és bona o molt bona, un 14% destaca que hi ha alguns punts foscos i un 8,4% la qualifica de dolenta o molt dolenta.

Per zones, la pitjor avaluació és a les Planes i la Floresta, on un 42% de la població enquestada la considera bona o molt bona, seguida de l'espai del Parc Central i Coll Favà on el 17,8% dels habitants defineixen la cobertura de dolenta o molt dolenta.

Sobre els habitants que tenen Internet al mòbil, un 46,1% sí que en disposa enfront del 52,1% que no. Segons l'edat, la franja que més accés té a la xarxa als dispositius mòbils és la compresa entre els 17 i els 34 anys, arribant a prop d'un 70% amb aquest servei. A més, l'Android i l'iPhone són els mòbils més utilitzats pels santcugatencs sumant un 65%.

Les dades de l'Observatori s'extreuen d'un miler d'entrevistes telefòniques fetes a santcugatencs a mitjans de desembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.