Cugat.cat i l'ACECCAT llancen un programa sobre tecnologia al núvol

Els responsables del projecte als estudis de Cugat.cat / Font: Localpress

Societat

Publicat el 8/mar/13 per Redacció

L'Associació d'Empresaris de Cloud Computing de Catalunya (ACECCAT) i el grup multimèdia Cugat.cat col·laboren en la producció del programa Innoticmatica, un espai radiofònic sobre solucions tecnològiques al núvol per a la petita i mitjana empresa. La producció, que aterra a Sant Cugat per arrelar-se amb l'entorn empresarial del Catalonia Innovation Triangle (CIT), serà una realitat a partir de la setmana vinent i es podrà seguir a través d'Internet.

La col·laboració entre l'ACECCAT i Cugat.cat es formalitza a través d'un conveni de coproducció del programa, que es realitzarà des dels estudis del grup multimèdia santcugatenc. L'associació, amb seu a la nostra ciutat, agrupa petites i mitjanes empreses tecnològiques de l'àmbit del cloud computing, algunes d'elles implantades al municipi i el seu entorn. A través del projecte Innoticmatica, Cugat.cat contribuirà a visualitzar els projectes d'aquestes empreses i aproparà a la ciutadania i a les pimes solucions TIC a l'abast de tothom, d'una manera planera i didàctica.

El president de l'ACECCAT i creador d'Innoticmatica, Ferran Doñate, explica que la voluntat és oferir eines perquè la societat pugui utilitzar aquestes tecnologies de manera més eficaç.

Ferran Doñate

Intentem donar a conèixer com es pot moure la societat amb més eficàcia a través de la tecnologia. Ho farem baixant el llenguatge tècnic a la terra.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



David Fontanet serà la veu i la cara del programa, i ha avançat a Cugat.cat el to que vol tenir l'espai per aconseguir ser accessible a tothom.

David Fontanet

Parlem de conceptes que moltes pimes no tenen incorporades. Volem oferir facilitats als oients perquè els coneguin i els afegeixin als seus projectes empresarials.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha explicat que el grup multimèdia municipal veu en Innoticmatica una manera de potenciar Sant Cugat com a pol d'atracció d'activitat empresarial en un sector econòmic emergent i de valor afegit.

Miquel Herrada

Volem ajudar a visualitzar el potencial que poden tenir les empreses del nostre entorn. Com a mitjà públic aquesta ha de ser una de les nostres funcions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La regidora de Comunicació, Joana Barbany, ha destacat que aquesta col·laboració público-privada està en línia amb l'estratègia de promoció econòmica de l'Ajuntament.

Joana Barbany

És important col·laborar i a més cal explotar l'entorn del CIT. Això encaixa amb la nostra política i ajudarem en tot el que poguem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El programa Innoticmatica serà una realitat a partir de la setmana que ve. Els primers capítols abordaran temes com l'educació digital, les aplicacions de turisme al núvol, les finances en línia i la moda virtual. Innoticmatica es podrà seguir a través d'Internet a Cugat.cat i a les xarxes.