L'Assemblea de Docents alerta de més retallades per al curs 2013-2014


Temes relacionats

Tret de sortida al període de preinscripció escolar amb 13.294 places (11/mar/13)

Guia útil per fer la preinscripció d'infantil, primària i secundària (11/mar/13)

L'Ajuntament reitera la necessitat de comptar amb el Leonardo d'aquí dos anys (11/mar/13)


  • Comparteix:

Una protesta de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat dels últims mesos

Una protesta de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat dels últims mesos

L'Assemblea de Docents de Sant Cugat alerta que el curs 2013-2014 es cobriran només el 10% de les baixes per jubilació de professorat. Els mestres de la ciutat consideren que això és un error i es mostren preocupats per les retallades que, asseguren, continuarà patint el món educatiu. L'entitat que agrupa els docents de l'escola pública anima la comunitat educativa, i sobretot pares i mares, a mantenir la lluita pel dret a una educació pública de qualitat.

La membre de l'Assemblea de Docents de Sant Cugat Espe Escribano ha explicat a Cugat.cat que per al curs vinent no es mostren gaire esperançats i que temen més retallades que es poden traduir amb reduccions de plantilla, augment d'hores lectives i, fins i tot, més alumnes per aula. Escribano alerta també d'una disminució de la cobertura de les jubilacions.

Espe Escribano

De cara al curs vinent sabem que només es cobriran el 10% de les places de les jubilacions que hi hagi. No sabem res més però ja ens podem imaginar per on aniran les coses.


L'entitat educativa assegura que durant aquest curs 2012-2013 s'han deixat de substituir fins a 286 hores de baixes de mestres a tots els centres de primària i secundària de Sant Cugat. Escribano ha explicat que això significa que per cada docent que ha estat de baixa n'hi ha hagut un altre del mateix centre que ha hagut de deixar d'impartir especialitats o d'atendre alguns grups per impartir matèries que no li pertocaven.

El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha explicat que, tot i que aquest curs 2012-2013 la ràtio a les escoles ha hagut d'augmentar, a Sant Cugat els nivells s'estan mantenint correctament. Baulenas respon a l'Assemblea de Docents sobre les seves preocupacions i explica que la ràtio actual, que està dins els paràmetres establerts pel ministeri d'Educació, es mantindrà el curs 2013-2014.

Lluís Baulenas

La ràtio mitjana a Sant Cugat a nivell d'educació infantil i primària és de 24,35 i a nivell de secundària estem al voltant de 28-29 alumnes per aula. Són dades bones.


La llei preveu des del curs actual unes ràtios de fins un màxim de 30 alumnes per aules a P3 i primària i de fins a 40 estudiants per classe a secundària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.