Quatre artistes valldoreixencs s'uneixen en el Dia Internacional de la Dona


  • Comparteix:

L'exposició commemora el Dia Internacional de la Dona

L'exposició commemora el Dia Internacional de la Dona

Valldoreix reivindica la igualtat de la dona i el seu paper en la societat a través d'una exposició col·lectiva de quatre artistes residents a l'EMD. Adolf, Claudia Salamonesco, Elsa Pons i Miquel Pellicer han unit les seves obres en una mostra que rememora la lluita històrica per a l'alliberament de la dona, potencia el rol de la feminitat en la societat i homenatja dones com Marta Pessarrodona i Àngels Ribé. La inauguració de la mostra ha tingut lloc aquest divendres a la Nau de Cultura de l'EMD, on també s'ha representat l'obra 'Una jornada particular' per commemorar el Dia Internacional de la Dona.

Sota el nom 'Art i Dona', Valldoreix ha aplegat quatre dels seus artistes per commemorar el Dia Internacional de la Dona a través de la pintura. Miquel Pellicer ha aportat tres obres que fan una retrospectiva per la lluita de la dona al llarg de la història. Claudia Salamonesco ha il·lustrat les dones africanes en el seu entorn domèstic amb la sèrie 'Out of Africa'. De la seva banda, Elsa Pons ha subratllat el paper de la feminitat en la societat amb dues pintures de tons càlids. En paral·lel, Adolf ret homenatge a les escriptores Maria Aurèlia Capmany i Marta Pessarrodona i a l'artista Àngels Ribé amb tres retrats en blanc i negre.

Els artistes Miquel Pellicer, Claudia Salamonesco i Adolf han explicat que les seves obres tenen un rerefons reivindicatiu del paper de la dona en diversos aspectes.

Artistes

És important mostrar l'alliberament que s'intenta fer des de fa anys. / La dona treballadora i la seva força interior queden reflectides aquí. / Es parla poc de dones premiades o reconegudes.


El vocal de Cultura de l'EMD, Joaquim Castelló, ha destacat la importància de commemorar el Dia Internacional de la Dona amb actes com aquest, ja que 'encara hi ha molta feina per fer'.

Joaquim Castelló

És un dia rellevant per fer un pas més i la dona tingui el lloc del món que li correspon.


L'esdeveniment també ha comptat amb la representació de l'obra 'Una jornada particular' de la mà de la companyia La Pavana. La pintora Elsa Pons no ha pogut assistir a la inauguració de la mostra.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.