Les farmàcies reclamaran el pagament d'interessos de demora al CatSalut


  • Comparteix:

Les farmàcies del país es mobilitzen / Font: ACN

Les farmàcies del país es mobilitzen / Font: ACN

Les farmàcies catalanes reclamaran el pagament d'interessos de demora al Servei Català de la Salut (CatSalut) pel retard en el pagament de les factures corresponents a la dispensació de les receptes. El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya (CCFC) també ha decidit convocar una manifestació unitària a la plaça de Sant Jaume de Barcelona la setmana que ve i, alhora, iniciarà una recollida de signatures per demanar al Parlament que l'administració prioritzi el pagament de medicaments ja dispensats per ser aquests un bé necessari i essencial dels ciutadans de Catalunya.

Tot i aquestes mesures, els farmacèutics del país han descartat un tancament dels seus establiments malgrat que els partidaris de fer-ho han superat el 50% en la consulta que s'ha fet aquest dimarts i on han participat tres quartes parts dels farmacèutics catalans. Les tres propostes aprovades han superat totes el 70%. Concretament, la reclamació dels interessos de demora ha rebut gairebé el 97% dels vots emesos, la recollida de signatures ha trobat el suport de més del 87% dels farmacèutics participants i la convocatòria d'una manifestació ha arribat a un 72% de vots positius.

El president del CCFC, Jordi de Dalmases, ha lamentat la situació 'd'extrema dificultat' que pateixen les farmàcies i ha advertit no deixaran de servir medicaments si poden seguir comprant-los. Per tot això, ha reclamat arreglar aquesta situació.

El consell ha especificat que les reclamacions pels impagats es faran de manera individual tot i que es presentaran de manera conjunta pel mateix consell. L'impagament per part del CatSalut de febrer suposa, segons el CCFC, que les farmàcies passin a cobrar a 120 dies en comptes dels 35 previstos en el concert signat l'any 2010



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.