La PAH manté les accions malgrat el cop a la llei Hipotecària espanyola


Temes relacionats

La PAH vol deslliurar les famílies desnonades de les plusvàlues (27/feb/13)

Sant Cugat vol deslliurar de plusvàlues les llars amb dació en pagament (19/feb/13)

Sant Cugat reitera al ple la seva defensa del dret a l'habitatge (17/des/12)

Conesa reitera que en els desnonaments cal sensibilitat social i no cobrar 'plusvàlua' ( 4/des/12)


  • Comparteix:

La PAH s'ha concentrat davant davant l'oficina de Banc Sabadell a Francesc Moragas

La PAH s'ha concentrat davant davant l'oficina de Banc Sabadell a Francesc Moragas

Una quarantena de persones de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí i Sant Cugat s'ha concentrat aquest dijous davant l'oficina de Banc Sabadell del carrer de Francesc Moragas per reclamar la retirada d'una dació en pagament a una família rubinenca que es troba ara en risc de ser desnonada. L'acció coincideix amb el pronunciament del Tribunal de Justícia de la Unió Europea que obliga l'Estat espanyol a canviar la Llei Hipotecària i que atura, per ara, alguns desnonaments. El president espanyol, Mariano Rajoy, s'ha mostrat disposat a canviar la normativa aprofitant la negociació parlamentària sobre els desallotjaments.

La PAH de Sant Cugat s'ha afegit a la protesta dels seus companys rubinencs a favor de la dació en pagament per a una família de Rubí. Un acte que ha coincidit amb el pronunciament de l'alt tribunal europeu que reprova la Llei Hipotecària i obliga la seva revisió, amb la conseqüent paralització, de moment, de diversos desallotjaments.

Alguns dels manifestants han considerat 'lamentable' que el govern espanyol es plantegi ara modificar la normativa arran de les crítiques d'Europa. El president espanyol, Mariano Rajoy, vol aprofitar la negociació parlamentària que s'ha d'encetar sobre els desnonament per donar compliment al pronunciament del Tribunal de Justícia de la UE.

El membre de la PAH local Julià Mestieri s'ha felicitat pel fet que la UE posi una mica de sentit comú però ha lamentat que el canvi que pot provocar no arribarà a tothom i que segueix lluny dels mínims exigits per la plataforma recollits a la ILP de la dació en pagament.

Julià Mestieri

El que diu Europa és de calaix, evident per a tothom menys per l'Estat espanyol, però segueix lluny de les reclamacions de la PAH


En clau municipal, el consistori porta un any aprovant accions, via sessió plenària, per solucionar el problema de l'habitatge i que la dació en pagament sigui acceptada com a última opció. Fa tres mesos el ple, amb l'abstenció del PP, va instar de nou l'executiu espanyol a reformar la Llei Hipotecària.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha mostrat satisfeta per aquest pronunciament europeu però ha demanat seguir alerta perquè hi ha moltes persones que 's'ho estan passant malament' i encara estan patint desnonaments.

Mercè Conesa

Això demostra que hi havia clàusules abusives que no eren justes. No podem afluixar, és un primer pas que aturarà desnonaments però encara hi ha famílies que els pateixen.


Sis mesos abans, el plenari donava llum verda a la suspensió de la liquidació de les plusvàlues a les famílies afectades per desnonaments d'habitatges de primera residència i, recentment, estudia ampliar-ho també a aquelles que afronten una dació en pagament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.