Francesc Carol: 'La immersió lingüística funciona molt bé a la ciutat'


Temes relacionats

Més de la meitat dels santcugatencs utilitza el català amb la família (11/mar/13)


  • Comparteix:

Francesc Carol durant la roda de premsa

Francesc Carol durant la roda de premsa

La immersió lingüística a la ciutat ha estat un èxit segons l'anàlisi que el regidor de Participació, Francesc Carol, fa de les dades sobre l'ús del català de l'Observatori Sociològic. Per Carol les xifres mostren que el català és la llengua vehicular en l'àmbit familiar, laboral i comercial. Segons el responsable de l'àrea de Participació el següent pas ha de ser el perfeccionament de la llengua.

Sis de cada 10 santcugatencs usa el català en l'àmbit familiar. En l'àmbit laboral el català és utilitzat per la mateixa proporció de veïns de la ciutat, mentre que al carrer i al consum aquest indicador frega els set de cada 10 ciutadans. El regidor de Participació, Francesc Carol, creu que les dades demostren que el català és la llengua vehicular en l'àmbit familiar, el laboral i al carrer fet que demostra l'èxit de la immersió lingüística a Sant Cugat.

Francesc Carol

L'immersió lingüística funciona molt bé a la ciutat, s'ha convertit en llengua vehicular a la família, negocis i carrer. Un percentatge important adopta el català quan crea família.


Una de les dades que recolzen la visió de Carol és el fet que els santcugatencs que actualment considera el català com la seva llengua superen en 8'1 punts percentuals els que no el parlaven de petits.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquest senyor és d'un altre món. Sol ni ha prou que passejar i escoltar pels carrers Santiago Rosinyol i Santa Maria a les set de la tarda.

Maria Dolors Sans i Gracia. Enviat el 21/mar/13


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.