L'HGC presenta les 'Menoguías', manuals per fer més fàcil la menopausa


  • Comparteix:

L'Associació Espanyola per a l'Estudi de la Menopausa (AEEM) ha presentat aquest dijous a Sant Cugat les 'Menoguías', uns textos informatius dirigits al col·lectiu mèdic amb l'objectiu de millorar l'atenció a la dona durant aquesta etapa. Aquests manuals explicatius, que recullen estudis internacionals redactats sobre el tema, s'han exposat al Capio Hospital General de Catalunya (HGC) on també s'han dut a terme uns tallers i conferències relacionades amb aquesta fase de la vida de la dona.

L'AEEM ha editat quatre 'Menoguías' per millorar la informació que se li aporta a la pacient durant l'etapa de la menopausa. Els textos se centren en els primers símptomes d'aquesta etapa, l'anomenada perimenopausa; en la dona amb símptomes de càncer de mama; l'osteoporosi, i l'hormona tibolona en dones postmenopàusiques.

Les 'Menoguías' recullen les conclusions de diversos estudis d'àmbit internacional així com un apartat més divulgatiu dirigit a les dones. El president de l'AEEM, Rafael Sánchez, ha explicat que aquestes guies volen millorar la informació que se'ls dóna a les pacients per complementar la formació dels especialistes en aquest àmbit, els ginecòlegs.

Rafael Sánchez

És una eina per ajudar i actualitzar els coneixements dels professionals.


La doctora especialitzada en ginecologia del Capio HGC, Sonia Sánchez, ha manifestat que les dones no han de tenir por a aquesta etapa de la vida. Sánchez ha afegit que és un procés natural que generalment coincideix amb altres factors socials i familiars, durant el qual les dones poden medicar-se per tractar els símptomes.

Sonia Sánchez

En aquesta etapa se solapen més factors però han de saber que és normal i que hi ha respostes.


Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el 2011 hi havia quatre milions de dones menopàusiques a l'Estat espanyol, amb edats compreses entre els 40 i els 54 anys, fet que suposa el 12% de la població femenina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.