El Servei Local de Català es fa gran amb més propostes i més parelles lingüístiques


  • Comparteix:

El Servei Local de Català (SLC) oferirà activitats complementàries als cursos certificadors, com tallers, clubs de lectura i altres cursos de català especialitzat a partir de setembre. En el marc de la celebració del desè aniversari de Voluntariat per la llengua a Catalunya, la secció local ha fet un reconeixement a les més de 500 parelles lingüístiques que s'han constituït durant el desenvolupament del programa a la ciutat. La Casa de Cultura ha acollit l'acte que també ha atorgat un diploma a Cugat.cat pel foment de l'ús del català i la cohesió social.

En els 10 anys de Voluntariat per la llengua s'han constituït 71.500 parelles lingüístiques a tot Catalunya i, en el darrer any s'han creat 10.129 de noves amb la participació de prop de 700 entitats. A la nostra ciutat, més de 500 parelles han format part del programa que actualment acull una seixantena de persones. La tècnica del Servei Local de Català i dinamitzadora del programa, Lídia Ponsatí, ha informat que darrerament hi ha més voluntaris i ha destacat el caràcter social d'aquesta iniciativa.

Lídia Ponsatí

Destaco la connexió que veus entre les parelles. Si no les veig en contextos com el d'aquest dijous no veig el 'bon rotllo' i la bona feina entre aprenent i voluntari.


Algunes de les parelles lingüístiques de la ciutat han subratllat els vincles d'amistat que han creat amb l'excusa de l'aprenentatge.

Voluntaris

Jo ho coneixia i em vaig quedar. Per cultura lingüística. / Parlem molt els dimarts. Ella és molt simpàtica i jo sóc molt parladora. / Estava fent el curs del D i m'ho van comentar. Ha estat una experiència molt maca.


El regidor de Relacions Institucionals, Francesc Carol, ha manifestat la intenció de l'Ajuntament d'ampliar les activitats al Servei Local de Català, amb clubs de lectura i cursos especialitzats de la llengua per complementar la formació de què disposen els santcugatencs.

Francesc Carol

Serem partidaris de fer activitats més lúdiques que millorin l'ús del català, així com fer cursos especialitzats. Hem de donar un plus al Servei Local de Català.


El magazín de la ràdio de Sant Cugat (91.5 FM) 'Sant Cugat a fons' ha ofert aquest dijous un programa especial dedicat a analitzar la situació del català a la societat. A més, coincidint amb què aquest dijous ha estat el Dia Mundial de la Poesia, l'acte de reconeixement del Voluntariat per la Llengua ha comptat amb una lectura d'un poema en diverses llengües.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.