45 santcugatencs volen ser masovers, però topen amb la falta d'habitatges


Temes relacionats

L'OLH aglutina tots els tràmits en matèria d'habitatge en una nova seu (22/mar/13)

Promusa fa més fàcil l'accés a pisos públics en la seva propera promoció ( 2/feb/13)

Els contractes de masoveria urbana ja són una realitat a Sant Cugat ( 1/feb/13)

Sant Cugat fa una aposta per la masoveria urbana (30/gen/13)


  • Comparteix:

L'Oficina Local d'Habitatge ha estrenat oficina la setmana passada / Font: Localpres

L'Oficina Local d'Habitatge ha estrenat oficina la setmana passada / Font: Localpres

L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) ha rebut la petició de 45 persones interessades a fer de masovers, des que el consistori va presentar aquesta nova manera d'accedir a un pis a Sant Cugat. Amb tot, aquest interès topa amb el fet que cap propietari ha cedit encara la seva llar perquè es rehabiliti a través de la masoveria urbana. Així, el regidor d'Habitatge, Raül Grangé, fa una crida a tothom que tingui una casa en propietat perquè cedeixi el seu bé a aquesta proposta assegurant que l'Ajuntament ofereix totes les garanties legals sobre aquest intercanvi.

La masoveria es tracta d'un tipus de contracte on no hi ha intercanvi econòmic. El masover arregla i té cura de l'habitatge, fet que li dóna dret a viure en aquesta llar sense cost econòmic. En l'acord, que és d'un mínim de cinc anys, s'estableix un seguit de barems i condicions entre el propietari i el llogater, que les dues parts han de complir.

Tot i que a la nostra ciutat hi ha 45 persones que han mostrat interès en aquesta proposta, encara no hi ha cap propietari que s'hagi decidit en cedir el seu habitatge a la masoveria urbana. El regidor d'Habitatge, Raül Grangé, ha destacat que es tracta d'una experiència molt positiva i anima els ciutadans amb pis en propietat a que s'apuntin a aquesta nova opció.

Raül Grangé

Aprofito per fer una crida a tothom que tingui una casa, que l'Ajuntament ofereix totes les garanties. En comptes de donar diners es donen treballs per rehabilitar aquell bé que és del mateix propietari.


Grangé també ha posat en valor l'experiència de les persones que accedirien a l'habitatge pels seus oficis i coneixements, a més de manifestar que és una solució per a propietaris que no tenen prou recursos per rehabilitar el seu pis i posar-lo en lloguer.

Raül Grangé

Es tracta de posar en valor l'experiència de les persones, i d'altra banda, habitatges que poden estar buits i desocupats perquè els seus propietaris no tenen els recursos per llogar-los.


L'Oficina Local d'Habitatge (OLH) informa sobre aquest procés i gestiona les sol·licituds, a més de fer de mediador entre el llogater i el propietari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.