Els Amics de la Unesco i Òmnium aborden la figura de Victòria dels Àngels

Victòria dels Àngels / Font: Fundació Victoria de los Ángeles

Societat

Publicat el 29/mar/13 per Mikel Vilalta

Els Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat i Òmnium Cultural organitzen un cicle de conferències dedicat a la soprano Victòria dels Àngels. A través de tres xerrades i la projecció d'un documental que tindran lloc durant l'abril, les dues entitats retran homenatge a la trajectòria d'una de les artistes més importants del cant català. Les sessions tindran lloc els dimecres d'abril a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) a les set de la tarda.

Nascuda el 1923 a Barcelona, Victòria dels Àngels es va consagrar com un referent del panorama operístic català i internacional. La seva trajectòria la va portar pels principals escenaris del món, des de la Scala de Milà fins a l'òpera de París, passant pel Gran Teatre del Liceu i el Metropolitan Opera House de Nova York. Tot i això, la voluntat d'aquest cicle també és explorar la seva vessant més humana. A més, la presidenta d'Òmnium Cultural, Maria Rosa Caballé, ha destacat el lligam que tenia la soprano amb Sant Cugat.

Maria Rosa Caballé

És la gran soprano catalana. A més, per nosaltres és molt nostra perquè va viure al nostre municipi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El crític musical i biògraf de l'artista, Jaume Radigales, inaugurarà el cicle amb la xerrada 'Victoria de los Ángeles: una vida pel cant, un cant a la vida'. La conferència, que tindrà lloc dimecres de la setmana vinent, abordarà les principals etapes de la seva vida.

L'apunt més musical arribarà el 10 d'abril amb la ponència 'Victoria de los Ángeles i l'òpera', a càrrec del també crític musical Jorge Binaghi. La setmana següent arribarà el torn de 'Victoria de los Ángeles i el Lied'. El compositor Manuel García Morante analitzarà les interpretacions que va fer la cantant d'aquests versos d'origen alemany. A aquestes dues xerrades, els assistents podran escoltar diversos fragments de les actuacions de la catalana.

La projecció del documental 'Brava, Victòria' és una altra de les propostes dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat. Es tracta d'un reportatge biogràfic de 45 minuts, dirigit per la periodista Maria Gorgues, que ja s'ha emès per Televisió de Catalunya (TVC).

L'entitat clourà el cicle dedicat a Victòria dels Àngels amb la sessió de cine-fòrum dilluns 29 d'abril a les set de la tarda. En aquesta ocasió s'emetrà 'No sóc una estrella del rock', un documental canadenc que se centra en la nena prodigi d'aquest país, Marika Bournaki.