Aquesta matinada s'avança l'hora per encetar l'horari d'estiu


  • Comparteix:

La matinada de dissabte a diumenge tindrà una hora menys / Font: ACN

La matinada de dissabte a diumenge tindrà una hora menys / Font: ACN

Aquesta matinada de dissabte i diumenge el rellotge s'avança una hora per donar pas a l'horari d'estiu. D'aquesta manera, quan siguin les dues de la matinada s'haurà d'avançar l'hora fins a les tres. Aquesta mesura permet la reducció de la despesa energètica associada a la il·luminació artificial adequant l'horari a les hores de llum natural i s'aplica a tota la Unió Europea (UE).

L'Institut Català d'Energia va xifrar l'any passat que el canvi d'horari va generar un estalvi de 31 milions d'euros a Catalunya durant els set mesos que va estar en vigor. Aquesta quantitat representa un estalvi d'entre 11 i 12 euros per llar, on es concentra el 90% dels efectes generats per la mesura.

Els canvis d'horari entre l'estiu i l'hivern van començar el 1974 i, des del 1980, la Comissió Europea (CE) es responsabilitza dels canvis a àmbit europeu. Aquesta mesura també permet estalviar energia en els serveis, el comerç i la indústria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.