Nou horari d'estiu


  • Comparteix:

L'horari d'estiu dura set mesos / Font: ACN

L'horari d'estiu dura set mesos / Font: ACN

El rellotge s'ha avançat aquesta matinada per donar pas a l'horari d'estiu. Aquesta mesura permet la reducció de la despesa energètica associada a la il·luminació artificial adequant l'horari a les hores de llum natural i s'aplica a tota la Unió Europea (UE).

Segons l'Institut Català de l'Energia (ICAEN), el canvi d'horari suposa un estalvi de 32 milions d'euros a Catalunya durant els set mesos que estarà en vigor. El 90% de l'estalvi que genera aquesta mesura es concentra en les llars. En aquest àmbit, el pes de la il·luminació sobre el conjunt del consum energètic és d'aproximadament el 7% del total. L'ICAEN estima que el canvi horari permetrà reduir fins a un 10,3% la despesa d'energia en l'enllumenat domèstic, de manera que l'estalvi se situarà entre els 11 i els 12 euros per llar.

Els canvis d'horari entre l'estiu i l'hivern van començar el 1974 i, des del 1980, la Comissió Europea (CE) es responsabilitza dels canvis a àmbit europeu. Aquesta mesura també permet estalviar energia en els serveis, el comerç i la indústria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.