Neix a Sant Cugat una aplicació per a nens amb necessitats especials


  • Comparteix:

'Happy Geese' és una aplicació amb segell santcugatenc / Imatge: Web de l'aplicació

'Happy Geese' és una aplicació amb segell santcugatenc / Imatge: Web de l'aplicació

L'empresa Appically, amb seu a EsadeCreapolis, treu al mercat una aplicació per a iPad centrada en nens amb necessitats especials. 'Happy Geese' ('Oques felices', en català) fa més accessible per a aquest públic els jocs de l'Oca i el d'Escales i Serps. És de les primeres aplicacions en català per a aquest col·lectiu.

Coincidint amb el Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, Appically ha llançat al mercat l'aplicació, que vol cobrir l'oci de nens amb necessitats especials. Segons l’últim informe del Centers for Disease Control and Prevention dels Estats Units, un de cada 50 nens té un trastorn de l’espectre Autista, en comparació amb les dades del 2007, quan n'hi havia un de cada 150 infants que en tenien.

Appically s'estrena al mercat de les aplicacions amb aquesta proposta que combina el joc amb l'aprenentatge. Un dels socis fundadors de l'empresa, Francesc Sistach, ha explicat a Cugat.cat que es tracta d'una versió del tradicional joc que facilita la comprensió i l'ús per aquest col·lectiu. Per aconseguir-ho, s'ha creat un taulell senzill i clar.

Francesc Sistach

El joc de l'Oca és complicat perquè té molts dibuixos. Nosaltres l'hem fet més senzill i més net. Busquem la senzillesa visual.


Sistach és informàtic i pare d'un infant autista. En descobrir les possibilitats que oferien les tauletes electròniques, va decidir a engegar Appically i començar a treballar en aplicacions per aquest col·lectiu. El funcionament d'aquests dispositius on les imatges tenen més protagonisme que el text les fa, com explica Sistach, més adequades per a persones amb necessitats especials, com els afectats d'autisme o Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDA/H).

Francesc Sistach

Aquest sistemes van molt bé per a la comunicació. Amb un telèfon ple d'imatges es poden comunicar i cada vegada hi ha més aplicacions d'aprenentatge i oci.


'Happy Geese' incorpora dissenys nets, ajudes visuals, daus sense números i altres elements que permeten a pares i educadors adaptar el joc a les capacitats de cada nen. També ajuda a aprendre les vocals, colors, números i formes, afavoreix l’atenció i ensenya a passar-se el torn.

L'aplicació està disponible a l'Apple Store és gratuïta i es pot ampliar per 1'79 euros des del mateix programa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.